Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Extinction Rebellion : Ακτιβιστές για το κλίμα απέκλεισαν τα γραφεία του BBC στο Λονδίνο

Extinction Rebellion : Ακτιβιστές για το κλίμα απέκλεισαν τα γραφεία του BBC στο Λονδίνο

Ακτιβιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης Extinction Rebellion έχουν αποκλείσει την είσοδο στα κεντρικά γραφεία του BBC στο κέντρο του Λονδίνου, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Reuters

Ακτιβιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης Extinction Rebellion έχουν αποκλείσει την είσοδο στα κεντρικά γραφεία του BBC στο κέντρο του Λονδίνου, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Reuters.

Η οργάνωση αυτή έχει διοργανώσει κινητοποιήσεις με εκδηλώσεις πολιτικής ανυπακοής για δύο εβδομάδες σε πολλές πόλεις σε όλον τον κόσμο με στόχο την κινητοποίηση των κυβερνήσεων ώστε να κάνουν περισσότερα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Κρατώντας πανό και σημαίες, πολλοί από τους διαδηλωτές πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από το κτίριο, σύμφωνα με τον φωτορεπόρτερ του Reuters.

Εκπρόσωπος του BBC, σημείωσε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει σχετικά με θέματα που αφορούν την ασφάλεια.

«Εισβολή» και στο αεροδρόμιο Σίτι

Το απόγευμα της Πέμπτης μέλη της οργάνωσης εισέβαλαν στο αεροδρόμιο Σίτι του Λονδίνου, με σκοπό να παραλύσουν την κυκλοφορία σε αυτό και να «το καταλάβουν ειρηνικά» επί τρεις ημέρες, χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν επιπτώσεις στις πτήσεις.

«Επιβεβαιώνουμε ότι ένας αριθμός διαδηλωτών έφτασαν στο αεροδρόμιο», επεσήμαναν στο Twitter οι αρχές του αεροδρομίου περίπου στις 09:30 τοπική ώρα (11:30 ώρα Ελλάδας), επισημαίνοντας όμως ότι αυτό παραμένει «εντελώς ανοικτό και λειτουργεί» κανονικά.

Ακτιβιστές της Extinction Rebellion είχαν ανακοινώσει από την Τετάρτη, ότι σκοπεύουν να «καταλάβουν α λα Χονγκ Κονγκ» το αεροδρόμιο Σίτι, πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία στις πύλες αφίξεων και αναχωρήσεων.

Μάλιστα είχαν προειδοποιήσει ότι αν και δεν κατάφερναν να μεταφέρουν τις δράσεις τους μέσα στο αεροδρόμιο, «θα το μπλοκάρουν από έξω», εμποδίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων που μεταφέρουν τους επιβάτες στα αεροσκάφη και τους δρόμους που οδηγούν σε αυτό.

Οι ακτιβιστές εκτιμούν ότι η σχεδιαζόμενη επέκταση του αεροδρομίου αυτού έρχεται σε αντίθεση με την κλιματική κρίση και την «κατάσταση οικολογικής έκτακτης ανάγκης» την οποία έχει κηρύξει το βρετανικό κοινοβούλιο.

Οι καταγγελίες

Η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να πετύχει να γίνει κλιματικά ουδέτερη ως το 2050, με την Extinction Rebellion να ζητεί ο στόχος αυτός να επισπευστεί και να επιτευχθεί το 2025.

«Το αεροδρόμιο Σίτι σκοπεύει να διπλασιάσει τον αριθμό των πτήσεών του» κατήγγειλε ο Ρούπερτ Ριντ, ένας από τους εκπροσώπους του οικολογικού κινήματος, υπογραμμίζοντας ότι οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται «με δυσανάλογο τρόπο από ιδιωτικά αεροσκάφη και χρηματιστές».

Από τα πέντε αεροδρόμια της βρετανικής πρωτεύουσας, το Σίτι του Λονδίνου βρίσκεται πιο κοντά στο κέντρο της πόλης. Το 2018 πέρασαν από αυτό 4,8 εκατομμύρια ταξιδιώτες.

Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι έχει συλλάβει 800 ανθρώπους από τη Δευτέρα, όταν ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις της Extinction Rebellion στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η οργάνωση Extinction Rebellion, που δημιουργήθηκε πριν έναν χρόνο στη Βρετανία, πραγματοποιεί αυτή την εβδομάδα κινητοποιήσεις σε 60 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024