Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Toyota Ultra Compact BEV: Ηλεκτρισμός πάνω από την πόλη

Toyota Ultra Compact BEV: Ηλεκτρισμός πάνω από την πόλη

Με αφετηρία την έκθεση του Τόκυο, η ιαπωνική φίρμα θα παρουσιάσει ένα αστικών προδιαγραφών αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα καθώς και μια σειρά επίσης ηλεκτροκινούμενων μικρότερων συσκευών μετακίνησης, δίνοντας το στίγμα των πολυδιάστατων ηλεκτρικών της σχεδίων για το μέλλον.

Την πληθωρική παρουσία της Toyota στην έκθεση του Τόκυο η οποία ξεκινά στις 24 Οκτωβρίου θα συμπληρώσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό μικροσκοπικό, αλλά απολύτως λειτουργικό τετράτροχο με εξαιρετικά περιορισμένο αποτύπωμα το οποίο έχει σχεδιαστεί για μικρές αποστάσεις.

Μπορεί το Toyota Ultra-Compact Battery Electric Vehicle, όπως είναι η πλήρης ονομασία του να δείχνει ένα από αυτά τα εκκεντρικά πρωτότυπα τα οποία λειτουργούν ως φουτουριστικά οχήματα εντυπωσιασμού που λειτουργούν παραπληρωματικά στην εκθεσιακή παρουσία μιας αυτοκινητοβιομηχανίας, ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με έκδοση παραγωγής η οποία, όπως ανακοίνωσαν οι Ιάπωνες, θα διατεθεί στην τοπική αγορά από την επόμενη χρονιά.

Με μήκος μόλις 2,49 μ. πλάτος 1,29 μ. και ύψος 1,55 μέτρα το Ultra Compact BEV υπόσχεται πρωτόγνωρη ευελιξία, ενώ με ηλεκτρική αυτονομία 100 χλμ. εγγυάται ότι μπορεί να καλύψει το σύνολο των καθημερινών μετακινήσεων εντός των αστικών τειχών. Η επαναφόρτιση των μπαταριών απαιτεί πέντε ώρες σε οικιακό δίκτυο ενώ σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις το μικροσκοπικό τετράτροχο προσφέρει μέγιστη ταχύτητα 60 χλμ./ώρα.

Εκτός από τη διθέσια εκδοχή του Ultra Compact BEV, στην έκθεση του Τόκυο θα κάνει την εμφάνισή της και μια μονοθέσια “business” εκδοχή του η οποία περιγράφεται από την Toyota ως «κινητό γραφείο» και ως ιδανικό μέσο μετακίνησης ενός επιχειρηματία.

Το παρών επίσης στην ιαπωνική έκθεση θα δώσουν ακόμα τρία ηλεκτρικά οχήματα παραγωγής τα οποία έχουν σχεδιαστεί για περιοχές όπου δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό scooter που παραπέμπει σε τρίκυκλο πατίνι μιας και ο επιβαίνων είναι όρθιος, ένα πιο παραδοσιακό ηλεκτρικό scooter και ένα ηλεκτροκινούμενο το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί σε αναπηρική καρέκλα.

Η ηλεκτρική τριπλέτα έχει μέγιστη ταχύτητα 6 χλμ./ώρα ενώ ο χρόνος φόρτισης τους κυμαίνεται σε 2,0-2,5 ώρες. Σε ό,τι αφορά την αυτονομία τους το ηλεκτρικό πατίνι προσφέρει αυτονομία 13,8 χλμ. το scooter 10 χλμ. και η ηλεκτροκινούμενη συσκευή που έχει σχεδιαστεί για άτομα με κινητικά προβλήματα 20 χλμ.

Βάσει του σχεδιασμού της Toyota το ηλεκτρικό πατίνι θα διατεθεί στις αρχές του 2020, ενώ το scooter και η ηλεκτροκινούμενη συσκευή για Α.μ.Ε.Α. το β’ εξάμηνο της επόμενης χρονιάς, πιθανότατα λίγο πριν τους Ολυμπιακούς του Τόκυο καθώς τα συγκεκριμένα οχήματα έχουν ήδη ανακοινωθεί ως μέρος του στόλου της Toyota που θα χρησιμοποιηθεί στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση της οποίας η ιαπωνική φίρμα είναι επίσημος χορηγός μετακινήσεων.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024