Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Skoda Octavia 2020: Αντίστροφη μέτρηση για την νέα γενιά

Skoda Octavia 2020: Αντίστροφη μέτρηση για την νέα γενιά

Η νέα γενιά του τσεχικού best-seller δίνει τα διαπιστευτήρια της εν όψει της επίσημης πρεμιέρας της στα μέσα Νοεμβρίου.

H τσεχική φίρμα δίνει μέσω σκίτσων τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας γενιάς του δημοφιλούς μοντέλου της, κηρύσσοντας κατά αυτόν τρόπο την άτυπη διαδικασία αντίστροφης μέτρησης μέχρι τα επίσημα αποκαλυπτήρια του τα οποία αναμένονται τον επόμενο μήνα.

Ανεξαρτήτως των συμπερασμάτων που μπορεί να εξάγει κανείς για την κομψότερη σχεδίαση της νέας γενιάς από τα δύο σκίτσα αλλά και την αισθητική εναρμόνισή της με τις πιο πρόσφατες αφίξεις στην γκάμα της Skoda, (βλ. Superb), είναι γνωστό ότι η νέα γενιά της Octavia, αναμένεται να αυξήσει τον αριθμό αλλά και τον τύπο ηλεκτρικών τεχνολογιών που θα ενταχθούν στο παλμαρέ της.

Αναλυτικότερα, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η διάθεση plug-in υβριδικών επιλογών, ενώ η ήπια υβριδική τεχνολογία και το επικουρικό παράλληλο ηλεκτρικό κύκλωμα των 48 Volt αναμένεται να αποτελέσει κοινό παρονομαστή πολλών εκδόσεων κινητήρα.

Παρά τη δυναμική που αποπνέουν τα σκίτσα σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση της νέας Octavia, το σίγουρο είναι ότι και αυτή την φορά, οι σχεδιαστές της Skoda δεν πρόκειται να θυσιάσουν κάτι από την περιώνυμη πρακτικότητα-ευρυχωρία με την οποία είναι συνώνυμη η φίρμα, στοχεύοντας σε μεγέθη που θα επαναπροσδιορίσουν τα μέτρα της κατηγορίας. Ενδεικτικά αναφέρεται, ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο χώρος πορτ μπαγκάζ της νέας Octavia θα ξεκινά από τα 600 λίτρα.

Εκτός από την ενισχυμένη παρουσία ηλεκτρικών τεχνολογιών και τις δεδομένες περγαμηνές ευρυχωρίας της νέας Octavia, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στην ποιότητα του εσωτερικού το οποίο θα διαμορφωθεί βάσει των πιο πρόσφατων σχεδιαστικών και τεχνολογικών εξελίξεων στην τσεχική φίρμα.

Κατ΄αντιστοιχία λοιπόν με το νέο Scala, η νέα Octavia αναμένεται να αξιοποιήσει ένα infotainment σε στυλ ταμπλέτας, υιοθετώντας παράλληλα ένα πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων, ενώ δεν χρειάζεται καν να αναφερθεί ότι η νέα γενιά του liftback θα προσφέρει νέες διασυνδεδεμένες δυνατότητες σύμφωνα με τις σύγχρονες επιταγές και τάσεις.

Η νέα γενιά της Octavia αναμένεται να αποκαλυφθεί στις 11 Νοεμβρίου, αν και μέχρι τότε η Skoda αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα και άλλα teasers που θα ρίξουν περισσότερο φως στα κυρίαρχα και στα επιμέρους χαρακτηριστικά της νέας γενιάς του μοντέλου.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024