Τις πολιτικές τους απόψεις για τον προϋπολογισμό, την υπόθεση Novartis και τον χειρισμό της από την κυβέρνηση. αλλά και την πορεία του Κινήματος Αλλαγής, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης και η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Χαρά Κεφαλίδου, μιλώντας στην εκπομπή One Direct

Τις πολιτικές τους απόψεις για τον προϋπολογισμό, την υπόθεση Novartis και τον χειρισμό της από την κυβέρνηση. αλλά και την πορεία του Κινήματος Αλλαγής, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης και η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Χαρά Κεφαλίδου, μιλώντας στην εκπομπή One Direct.

«Η φορολογική μας πολιτική δεν επηρεάστηκε από τον προϋπολογισμό. Μειώνουμε φόρους, χαμηλώσαμε τον ΕΝΦΙΑ. Άρα η επίτευξη των περαιτέρω πλεονασμάτων δεν θα προέλθει από επιπλέον φόρους» δήλωσε ο κ. Πλεύρης.

Κληθείς να απαντήσει γιατί η κυβέρνηση άφησε εκτός κάδρου τον κ. Τσίπρα στην υπόθεση Novartis και επέλεξε μόνο τον κ. Παπαγγελόπουλο, σημείωσε πως «λογικά, ο κ. Παπαγγελόπουλος ότι έκανε το έκανε εις γνώση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο αυτή είναι η λογική διαδρομή. Όταν μπαίνεις στα νομικά, πάει αλλιώς το πράγμα. Οι δύο εισαγγελείς που είναι το βασικό υλικό της υπόθεσης λένε για τον κ. Παπαγγελόπουλο. Άρα συγκροτείς επιτροπή για τον κ. Παπαγγελόπουλο. Αν υπάρχουν νομικά στοιχεία θα πάμε και στον κ. Τσίπρα».

Από την πλευρά της η κ. Κεφαλίδου τόνισε πως «οφείλουμε να κάνουμε μια εξεταστική από το 2004 έως σήμερα. Να κωδικοποιηθεί η σκέψη μας. Να δούμε τι έγινε τόσα χρόνια στη χώρα και την οικονομία της. Είναι αναγκαία διαδικασία αυτή και αποτελεί πρόταση του Κινήματος Αλλαγής εδώ και αρκετό καιρό».

Μιλώντας για το ΚΙΝΑΛ η κ. Κεφαλίδου υπογραμμίζει πως «μέσα στη διάρκεια της κρίσης ωρίμασε. Κι αυτό φαίνεται στο είδος της αντιπολίτευσης που κάνει. Είμαστε υπέρ της δομικής αντιπολίτευσης. Δομική αντιπολίτευση σημαίνει ότι στα θετικά ψηφίζεις και στα αρνητικά καταθέτεις αντιπροτάσεις».

Σχετικά με το αν ο κ. Τσίπρας θα εφορμήσει εκ νέου στο χώρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με αφορμή τη μετεξέλιξη του κόμματός του, η κ. Κεφαλίδου σημειώνει πως «ο κ. Τσίπρας αλλάζει ταμπέλες. Αλλά με αλλαγή ταμπέλας δεν αλλάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται αλλαγή περιεχομένου. Ότι ήταν να πάρει από το χώρο σε επίπεδο παραγόντων το πήρε. Και αυτοί γίνονται πολύ θερμοί υποστηρικτές του όπως φαίνεται».

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr