Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γάλλος ΥΠΕΞ : Ακύρωσε την παρουσία του στον αγώνα Γαλλίας - Τουρκίας

Γάλλος ΥΠΕΞ : Ακύρωσε την παρουσία του στον αγώνα Γαλλίας – Τουρκίας

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την τουρκική εισβολή στη Συρία οι οποίες εκδηλώνονται με διάφορους τρόπους. Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών ακύρωσε την παρουσία του στον ποδοσφαιρικό αγώνα Γαλλίας - Τουρκίας.

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν αποφάσισε να μην παρευρεθεί στον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στη Γαλλία και την Τουρκία, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Παρίσι για τα προκριματικά του Euro-2020, μετά την έναρξη από την Άγκυρα της στρατιωτικής επίθεσής της εναντίον κουρδικών θέσεων στη βορειοανατολική Συρία, ανακοινώθηκε από το γραφείο του Λεντριάν.

Ο Λεντριάν σχεδίαζε προηγουμένως να παρακολουθήσει τον αποψινό αγώνα στο γήπεδο Σταντ ντε Φρανς όπου θα διεξαχθεί, στο Σεν Ντενί, κοντά στο Παρίσι.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Γάλλοι αξιωματούχοι σχεδιάζουν να ενισχύσουν απόψε τα μέτρα ασφαλείας γύρω απ’ αυτόν τον αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η ΕΕ, στην οποία η Τουρκία εξακολουθεί να φιλοδοξεί να ενταχθεί, έχει ήδη καταδικάσει την τουρκική επίθεση εναντίον πολιτοφυλακής των Κούρδων στη βορειοανατολική Συρία και έχει περαιτέρω εξοργισθεί από τις απειλές του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να στείλει πρόσφυγες στην Ευρώπη.

Αντιδράσεις για τον αποψινό αγώνα

Γάλλοι πολιτικοί ζήτησαν να ματαιωθεί το αποψινό ματς.

«Δεν μπορούμε να υποδεχθούμε αξιοπρεπώς αύριο στο Σταντ ντε Φρανς αυτούς που χαιρετίζουν τη σφαγή των κούρδων συμμάχων μας!», έγραψε χθες, Κυριακή, το βράδυ στο Twitter ο βουλευτής του κεντροδεξιού κόμματος UDI Ζαν-Κριστόφ Λαγκάρντ, πρόεδρος της ομάδας μελετών για τους Κούρδους στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Ο Λαγκάρντ αναφερόταν στον στρατιωτικό χαιρετισμό που έκαναν τούρκοι ποδοσφαιριστές –σε ένδειξη υποστήριξης προς τους τούρκους στρατιώτες που συμμετέχουν στην επίθεση στη Συρία– για να γιορτάσουν, την Παρασκευή, τη νίκη τους εναντίον της Αλβανίας.

Οι τούρκοι υπουργοί Αθλητισμού και Δικαιοσύνης, καθώς και ο τούρκος πρεσβευτής στο Παρίσι, πρόκειται να παρακολουθήσουν το ματς από την εξέδρα των επισήμων του γηπέδου, σύμφωνα με τουρκική διπλωματική πηγή.

«Αυτό που συμβαίνει στη Συρία είναι ένα πράγμα, το ματς είναι ένα άλλο. Αν και μπορεί να υπάρξουν σ’ αυτό προκλήσεις, θα προσπαθήσουμε να τις αποφύγουμε», επιχείρησε να καθησυχάσει ο πρεσβευτής της Τουρκίας Ισμαήλ Χακί Μουσά όταν ερωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο για το ενδεχόμενο να υπάρξουν εντάσεις στο περιθώριο του ματς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024