Τις τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο του πολέμου στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία μεταφέρει ο απεσταλμένος του One Channel στην περιοχή, Ανδρέας Ρομπόπουλος

Τις τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο του πολέμου στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία μεταφέρει ο απεσταλμένος του One Channel στην περιοχή, Ανδρέας Ρομπόπουλος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία και συγκεκριμένα στο Κομπάνι θα συνεχιστούν με τις «ευλογίες» της Ρωσίας.

Ο Τουρκικός στρατός προχωράει στη Συρία δυτικά του Ταλαμπιάτ, προς το Κομπάνι. Σε μια κίνηση σημειολογίας, πάντως, στις πόλεις Ρασουλαϊν και Ταλαμπιάτ που κατέλαβε ο τουρκικός στρατός, υψώθηκαν σημαίες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

«Κλειδί οι εξελίξεις στο Μανμπίτζ»

Πάντως, «κλειδί» της υπόθεσης θεωρείται η πόλη Μανμπίτζ. Κι αυτό διότι, ενδέχεται να φέρει σε «αντιπαράθεση» ΗΠΑ, Τουρκία και Ρωσία, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος μοιάζει ακάθεκτος και δεν φαίνεται να σταματά τις επιχειρήσεις.

Παρόλα αυτά, στην εξίσωση πλέον βρίσκεται και ο Μπασάρ Αλ Άσαντ. Οι Ένοπλες Δυνάμεις του συριακού καθεστώτος αναμένουν κοντά στην πόλη Μανμπίτζ. Εάν προσεγγίσουν ή επιχειρήσουν να καταλάβουν την περιοχή τα τουρκικά στρατεύματα θα υπάρξει σύρραξη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr