Σήμερα ο φορητός υπολογιστής, το γνωστό σε όλους laptop, αποτελεί αναπόσπαστο εργαλείο της καθημερινότητάς μας, είτε το χρησιμοποιούμε για δουλειά είτε για ψυχαγωγία

Σήμερα ο φορητός υπολογιστής, το γνωστό σε όλους laptop, αποτελεί αναπόσπαστο εργαλείο της καθημερινότητάς μας, είτε το χρησιμοποιούμε για δουλειά είτε για ψυχαγωγία.

Ωστόσο, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, πολύ συχνά κάνουμε λάθη στη χρήση του, που το φθείρουν ή ακόμη μπορούν και να του προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη.

Δείτε ποια είναι αυτά τα λάθη:

-Δεν του κάνουμε εσωτερικό καθαρισμό: Πρέπει να το πηγαίνουμε μια φορά τον χρόνο σε εξειδικευμένο τεχνικό και να του ζητάμε να το καθαρίζει. Σημαντικό: Tου ζητάμε να βάλει καινούργια ψυκτική παστά.

-Οι καπνιστές δεν πρέπει να αφήνουν το τασάκι με το αναμμένο τσιγάρο διπλά στον αεραγωγό ψύξης του laptop. (Η νικοτίνη είναι κολλώδης ουσία και σε συνδυασμό με τη σκόνη φράζει γρήγορα το σύστημα ψύξης.

-Δεν τρώμε πάνω από το laptop και δεν αφήνουμε ποτήρια με υγρά διπλά του. Ένα ατύχημα μπορεί να αποβεί μοιραίο για την αγαπημένη μας συσκευή.

-Δεν παίρνουμε το laptop στο κρεβάτι γιατί όταν το ακουμπάμε πάνω στα σκεπάσματα φράζουμε το σύστημα ψύξης. Πρέπει πάντα να χρησιμοποιούμε βάση για laptop.

-Δεν ανοίγουμε την οθόνη του laptop από τις άκρες αλλά από το κέντρο της οθόνης, εκεί όπου βρίσκεται η κάμερα. Ειδικά τα καινούρια laptop σπάνε με την παραμικρή πίεση.

-Δεν το ακουμπάμε στο πάτωμα δίπλα στο κρεβάτι όταν αρχίζουμε να νυστάζουμε. Τη νύχτα μπορεί να ξυπνήσουμε ξαφνικά και καθώς σηκωνόμαστε να το διαλύσουμε…

-Αφαιρούμε τελείως την μπαταρία στο 80% όταν δεν την χρησιμοποιούμε. Δεν ξεχνάμε να την φορτίσουμε και να την αποφορτίσουμε μια φορά στο εξάμηνο.

-Επίσης, δεν αφήνουμε την μπαταρία τελείως άδεια για πολύ καιρό.

-Το format δεν είναι λύση όταν το laptop αργεί πολύ. Μπορεί να έχετε πρόβλημα στο hardware.

-Τέλος, ποτέ δεν το μεταφέρουμε χωρίς ειδική τσάντα μεταφοράς.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr