Η Automobili Pininfarina ανακοίνωσε τα επόμενα σχέδιά της μετά το ομολογουμένως εντυπωσιακό ηλεκτρικό supercar των 1.900 ίππων που «απαντά» στο όνομα Battista, δηλώνοντας ότι σκοπεύει να παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο κάθε 12 μήνες για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ξεκινώντας από τα μέσα του 2020 οπότε και θα παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό crossover, αντίστοιχων διαστάσεων και αξιώσεων της Lamborghini Urus.

Βέβαια σε αντίθεση με το crossover της φίρμας από την Sant’ Agatta, το crossover της Pininfarina θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Aφετηρία αναμένεται να αποτελέσει μια νέα πλατφόρμα την οποία οι Ιταλοί εξελίσσουν σε συνεργασία με την Bosch υπό το σκεπτικό να μπορεί να υποστηρίξει διαφορετικού τύπου αμαξώματα και απαιτήσεις σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ηλεκτροκινητήρων αλλά και το μέγεθος των μπαταριών.

Επίσης, σε αντίθεση με το Battista το οποίο επέχει το ρόλο της ναυαρχίδας για την Automobili Pininfarina και θα κατασκευαστεί σε μόλις 150 αντίτυπα, αξιώνοντας δύο εκατομμύρια ευρώ για κάθε ένα από  αυτά, το νέο crossover θα είναι κατά πολύ πιο προσιτό συγκριτικά καθώς, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, θα ξεκινά από τα 250.000 ευρώ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας