Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H crossover αντεπίθεση της Automobili Pininfarina

H crossover αντεπίθεση της Automobili Pininfarina

O σχετικά νεοσύστατος κατασκευαστής ηλεκτροκίνητων μοντέλων που προέκυψε από τα «σπλάχνα» του διάσημου ιταλικού οίκου «ζήλεψε» τη δόξα της Lamborghini Urus, προετοιμάζοντας ένα αντίστοιχου ύφους και εκζήτησης αλλά και αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Η Automobili Pininfarina ανακοίνωσε τα επόμενα σχέδιά της μετά το ομολογουμένως εντυπωσιακό ηλεκτρικό supercar των 1.900 ίππων που «απαντά» στο όνομα Battista, δηλώνοντας ότι σκοπεύει να παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο κάθε 12 μήνες για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ξεκινώντας από τα μέσα του 2020 οπότε και θα παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό crossover, αντίστοιχων διαστάσεων και αξιώσεων της Lamborghini Urus.

Βέβαια σε αντίθεση με το crossover της φίρμας από την Sant’ Agatta, το crossover της Pininfarina θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Aφετηρία αναμένεται να αποτελέσει μια νέα πλατφόρμα την οποία οι Ιταλοί εξελίσσουν σε συνεργασία με την Bosch υπό το σκεπτικό να μπορεί να υποστηρίξει διαφορετικού τύπου αμαξώματα και απαιτήσεις σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ηλεκτροκινητήρων αλλά και το μέγεθος των μπαταριών.

Επίσης, σε αντίθεση με το Battista το οποίο επέχει το ρόλο της ναυαρχίδας για την Automobili Pininfarina και θα κατασκευαστεί σε μόλις 150 αντίτυπα, αξιώνοντας δύο εκατομμύρια ευρώ για κάθε ένα από  αυτά, το νέο crossover θα είναι κατά πολύ πιο προσιτό συγκριτικά καθώς, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, θα ξεκινά από τα 250.000 ευρώ.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024