Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ακιντζί : Η επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» δεν αναβλύζει νερό, αλλά αίμα

Ακιντζί : Η επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» δεν αναβλύζει νερό, αλλά αίμα

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε για την τουρκική επιχείρηση στην Συρία ότι η «Πηγή Ειρήνης» δεν αναβλύζει νερό, αλλά αίμα...

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί επέκρινε την τουρκική επιχείρηση στην Συρία, λέγοντας ότι η «Πηγή Ειρήνης» δεν αναβλύζει νερό, αλλά αίμα…

Η τοποθέτηση, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αγκυρας.

Η τοποθέτηση Ακιντζί για την «Πηγή Ειρήνης»

Σύμφωνα με τον «Πολίτη» της Κύπρου, ο Μουσταφά Ακιντζί έκανε την εξής ανάρτησ στο Facebook: «Όταν ήμουν 27 χρονών το 1974, υπηρέτησα όπως κάθε νεαρός Τούρκος στην στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας, η οποία προκλήθηκε από την φασιστική ελληνική χούντα. Φίλοι μου πέθαναν στο πλευρό μου στις μάχες της Λευκωσίας.

»Όπως οι περισσότεροι από εμάς, είδα τι σημαίνει πόλεμος. Αν και την επέμβαση της Τουρκίας τότε την αποκαλούσαμε “Ειρηνευτική Επιχείρηση”, ήταν ένας πόλεμος στον οποίο χύθηκε αίμα.

»Και τώρα, παρόλο που την αποκαλούμε Πηγή Ειρήνης δεν είναι νερό που χύνεται, αλλά αίμα. Γι’ αυτό και η μεγαλύτερη επιθυμία μου είναι να ξεκινήσει ο διάλογος και η διπλωματία όσο το δυνατόν συντομότερα».

Αντέδρασε η Αγκυρα

Ωστόσο, η ανάρτησή του αυτή έφερε την αντίδραση του τούρκου αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι. Σε σειρά αναρτήσεών του στο twitter, κατηγόρησε τον κ. Ακιντζί ότι αγνοεί το γεγονός πως η επιχείρηση στη Συρία πραγματοποιείται με στόχο τη σταθερότητα στην περιοχή.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι η δήλωση του Μουσταφά Ακιντζί : «Στερείται ιστορικής συνείδησης και γνώσης. Πιστεύω ότι αυτή η ατυχής δήλωση δεν αντικατοπτρίζει τη γνώμη των Τουρκοκυπρίων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά και την αντίδραση της Άγκυρας, η ανάρτηση στη σελίδα του κ. Ακιντζί έχει «κατεβεί».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024