Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεννηματά : Να μπει φραγμός στην τουρκική επιθετικότητα

Γεννηματά : Να μπει φραγμός στην τουρκική επιθετικότητα

«Η Τουρκία παραβιάζει κυνικά το διεθνές δίκαιο, προκειμένου να επιβάλλει αλλαγή συνόρων στη Βόρειο Συρία και εθνοκάθαρση σε βάρος των  Κούρδων» αναφέρει η κ. Γεννηματά

«Πυρά» κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε με αφορμή την εισβολή στη Συρία εξαπέλυσε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά ζητώντας να μπει φραγμός στην τουρκική επιθετικότητα.

«Η Τουρκία συνεχίζει την παράνομη εισβολή της στην Συρία, με θύματα ανθρώπινες ζωές και δημιουργεί συνθήκες για νέα κύματα προσφύγων. Παραβιάζει κυνικά το διεθνές δίκαιο, προκειμένου να επιβάλλει αλλαγή συνόρων στη Βόρειο Συρία και εθνοκάθαρση σε βάρος των  Κούρδων» αναφέρει η κ. Γεννηματά.

Δυστυχώς, προσθέτει,  οι ισχυροί  αυτού του κόσμου «κλείνουν τα μάτια και γυρίζουν την πλάτη», εγκαταλείπουν αδίστακτα τους συμμάχους τους Κούρδους , στον αγώνα κατά του ISIS, γράφοντας μια νέα σελίδα ντροπής στην παγκόσμια ιστορία.

«Παρακολουθούσαν επί 5 μέρες  την απάνθρωπη επιχείρηση της Τουρκίας χωρίς την παραμικρή αντίδραση.  Χρειάστηκε να κινδυνέψουν να πληγούν δικοί τους στόχοι για να ψελλίσουν προς την Τουρκία κάποια απειλητικά μηνύματα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αποθρασύνεται ο Ερντογάν

«Η στάση αυτή που αποθρασύνει τον  Ερντογάν, θα οδηγήσει σε νέες συγκρούσεις και σε κίνδυνο αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής  Μεσογείου.

Είναι ώρα να μπει φραγμός στην Τουρκική επιθετικότητα που εκδηλώνεται πλέον και με πράξεις  σε όλη την περιοχή» υποστήριξε.

Κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Ο πρωθυπουργός, ανέφερε, οφείλει να ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να αποφασίσει συγκεκριμένα,  αποτελεσματικά μέτρα και κυρώσεις κατά της Τουρκίας, αλλαγή της κοινής δήλωσης ευρωπαϊκής ένωσης Τουρκίας για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και   άμεση ενίσχυση της Ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής  για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων.

«Από την δική μας πλευρά θα θέσω επιτακτικά αυτό το θέμα στην Προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ηγετών την ερχόμενη Πέμπτη.

Η Ελλάδα θέλει  καλές σχέσεις γειτονίας με την Τουρκία, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε οποιαδήποτε αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Κάθε επιθετική κίνηση σε βάρος μας θα παίρνει την κατάλληλη απάντηση».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024