Συγκινητική είναι η ιστορία της 15χρονης προσφυγοπούλας, από το Αφγανιστάν, που πήγε σε συνέδριο στο Ζάππειο και έκανε ερώτηση στον πρωθυπουργό για το προσφυγικό.

«Ήταν τόσο φρικτό, ζούσαμε στο δρόμο μαζί με την οικογένεια μου και όχι μόνο η δική μου οικογένεια. Υπήρχαν πολλές οικογένειές», δήλωσε η 15χρονη στο Star.

Η 15χρονη Άριαν από το Αφγανιστάν ζει με τους γονείς και τα δυο της αδέλφια σε ένα διαμέρισμα στα Πατήσια. Το καλοκαίρι αναγκάστηκε να μείνει στους δρόμους.

Πήγε στο Athens Democracy Forum και ρώτησε τον πρωθυπουργό.

«Κι εγώ και η οικογένεια μου μείναμε στο δρόμο αφότου κλείσατε το City Plaza. Ποια θα είναι η πολιτική της κυβέρνησης σας για τους πρόσφυγες και όσους ζητούν άσυλο;».

Η απάντηση Μητσοτάκη για το προσφυγικό

«Αν δικαιούστε διεθνή προστασία θα την λάβετε και νωρίτερα από ότι στο παρελθόν, αν ο στόχος σας είναι να έρθετε στην Ελλάδα για να εξασφαλίσετε ένα καλύτερο οικονομικό μέλλον φοβάμαι πως δεν είμαστε σε θέση σαν Ελλάδα να σας το παρέχουμε» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός πήρε το τηλέφωνο της για να μάθει λεπτομέρειες και να επικοινωνήσει με την οικογένεια της. Ο πατέρας της δεν βρίσκει μεροκάματο και τα βγάζουν δύσκολα πέρα.

«Παίρνουμε παραγγελίες για φαγητό στο σπίτι μας να το μαγειρέψουμε και υπάρχει μια οργάνωση που μας παραγγέλνει το φαγητό και το μαγειρεύουν οι γονείς μου».

Πριν δυο χρόνια που ήρθε με την οικογένεια της στην Ελλάδα είχαν άλλα όνειρα. Ο προορισμός τους ήταν στη Γερμανία αλλά δεν τα κατάφεραν και τώρα προσπαθούν να χτίσουν την ζωή τους εδώ. Το ταξίδι από την Τουρκία στη Ελλάδα ήταν ένας εφιάλτης.

«Ήταν τόσο επικίνδυνο, οι πιθανότητες να μείνουμε ζωντανοί ήταν τόσο λίγες».

Σήμερα η 15χρονη Άριαν ονειρεύεται να γίνει δημοσιογράφος.

Γράψτε το σχόλιό σας