Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πλακιωτάκης: Οι επενδύσεις του ΟΛΠ αναβαθμίζουν το λιμάνι του Πειραιά

Πλακιωτάκης: Οι επενδύσεις του ΟΛΠ αναβαθμίζουν το λιμάνι του Πειραιά

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, Yu Zenggang είχε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, σημειώνοντας ότι η «έγκριση του master plan αποδεικνύει ότι η χώρα μας είναι φιλική σε επενδύσεις».

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, YU Zenggang είχε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν οι επενδύσεις που σχεδιάζει ο ΟΛΠ για το λιμάνι του Πειραιά.

«Η COSCO Shipping ήταν και παραμένει ισχυρός σύμμαχος της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, Yu Zenggang.

Παράλληλα, ο κ. Yu θέλησε να ευχαριστήσει τον αρμόδιο υπουργό και την ελληνική κυβέρνηση για την καθοριστική συμβολή τους στην ταχεία προώθηση της επένδυσης του ΟΛΠ, ύψους 611,8 εκατ. ευρώ, που «εγκρίθηκε μέσα σε τρεις μόνο μήνες».

Πλακιωτάκης: Φιλική σε επενδύσεις η χώρα μας

Ο κ. Πλακιωτάκης εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για το γεγονός πως μια ιδιαίτερα σημαντική επένδυση, που αντιμετώπισε για χρόνια προσκόμματα και ταλανίστηκε από ιδεοληψίες, παίρνει πλέον τον δρόμο της υλοποίησης, ανοίγοντας μια νέα σελίδα στις άριστες σχέσεις Ελλάδας και Κίνας.

«Οι επενδύσεις που έχει σχεδιάσει ο ΟΛΠ Α.Ε. αναβαθμίζουν το λιμάνι του Πειραιά, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας», είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, συμπληρώνοντας ότι η «έγκριση του master plan αποδεικνύει ότι η χώρα μας είναι φιλική σε επενδύσεις».

Πρόσθεσε, δε, ότι «στόχος του υπουργείου είναι οι επενδύσεις, που το αφορούν, να εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς, πάντα με βάση την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, διασφαλίζοντας το συμφέρον όχι μόνο της ελληνικής οικονομίας αλλά και της κοινωνίας».

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) επιβεβαιώθηκε η έγκριση του master plan της ΟΛΠ Α.Ε. που εξετάσθηκε από την επιτροπή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 25ης Σεπτεμβρίου.

Αποσύρθηκαν δύο προτάσεις

Σε ό,τι αφορά στα δύο νέα έργα που είχαν προταθεί στα τέλη Αυγούστου, ο ΟΛΠ απέσυρε την πρόταση για την επέκταση του Car Terminal στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας, ο οποίος και παραμένει ως έχει.

Επίσης, για την επέκταση του Container Terminal, η ΕΣΑΛ αποφάσισε ότι οι συνθήκες στην παρούσα φάση δεν είναι ώριμες για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

«Η χθεσινή απόφαση της ΕΣΑΛ αποτελεί μια νίκη της νομιμότητας. Όλοι όσοι αγωνίστηκαν για την προστασία του περιβάλλοντος, τη βιωσιμότητα των τοπικών κοινωνιών και την εφαρμογή νόμιμων όρων λειτουργίας της επένδυσης της ΟΛΠ ΑΕ, μπορούν να αισθάνονται δικαιωμένοι», αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Στη δήλωσή του, ο κ. Σαντορινιός προσθέτει ότι «η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που από το βήμα της ΔΕΘ βιάστηκε να ανακοινώσει με στόμφο τις νέες επενδύσεις της ΟΛΠ, παρακάμπτοντας το στάδιο της έγκρισης, λες και η υλοποίηση ήταν δεδομένη, βρίσκονται εκτεθειμένοι για ακόμη μια φορά».

«Η απόφαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) να απορρίψει την πρόταση για επέκταση του car terminal στον Νέο Μόλο Δραπετσώνας και την πρόταση για επέκταση του container terminal, με τη δημιουργία τέταρτης προβλήτας που είχε συμπεριληφθεί στο νέο master plan της Cosco, βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση, αλλά, σε καμία περίπτωση, δεν μας καθησυχάζει», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024