Την ανησυχία της για τις τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και για την τραγική κατάσταση στη Συρία εκφράζει για ακόμη μια φορά η ΕΕ.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε ότι οι συνέπειες των ενεργειών της Άγκυρας στη Συρία θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνες.

«Εξαιρετικά» επικίνδυνες οι συνέπειες από τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία

Η κ. Μογκερίνι σε απάντησή της για την Τουρκία στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, μετά τις εργασίες της 4ου Περιφερειακού Φόρουμ της Ένωσης για τη Μεσόγειο, στο οποίο συμμετείχε και ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι η ΕΕ ζήτησε από την Τουρκία να τερματίσει την στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία.

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας επανέλαβε τη σαφή θέση της ΕΕ για την στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία, λέγοντας ότι «ζητήσαμε από την Τουρκία να σταματήσει και πιστεύουμε ότι οι συνέπειες θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνες».

Σημείωσε ωστόσο ότι θα ήταν λάθος να διασυνδεθεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες από την Συρία με αυτό το ζήτημα.

Από την άλλη πλευρά, είπε, «υπάρχουν άλλα ζητήματα που μας ανησυχούν πολύ – ορισμένα εξ αυτών ηγέρθησαν σήμερα – τα οποία συνδέονται με άλλες τουρκικές δραστηριότητες στην περιοχή».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο