Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο από την Lexus στην έκθεση του Tόκυο

Ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο από την Lexus στην έκθεση του Tόκυο

Η ιαπωνική φίρμα θα αποκαλύψει στην προσεχή ιαπωνική έκθεση ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο το οποίο θα δώσει μια γεύση από τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα σχέδιά της τα οποία με φόντο τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες της Toyota, δείχνουν πιο κοντά στην υλοποίηση από ποτέ.

Μετά το πρωτότυπο LF-SA  του 2015, η Lexus ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο και πιο αποφασιστικό βήμα προς μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη κατεύθυνση, επιφυλάσσοντας για την προσεχή έκθεση του Τόκυο η οποία ανοίγει τις πύλες της στα τέλη Οκτωβρίου, ένα νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο.

Αν και επί του παρόντος η ιαπωνική φίρμα έχει περιοριστεί στην δημοσιοποίηση αφαιρετικών teasers, το νέο πρωτότυπο όσο και αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο αναμένεται να πάρει την μορφή ενός μικρού hatchback σχεδιασμένου υπό το σκεπτικό κίνησης στην πόλη.

Αφετηρία για το ακόμα ανώνυμο concept car θα αποτελέσει, σύμφωνα με πληροφορίες η πλατφόρμα, e-TNGA, η υπό εξέλιξη ηλεκτρική αρχιτεκτονική δια χειρός Toyota, που στο μέλλον αναμένεται φιλοξενήσει ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρικών μοντέλων διαφορετικών μεγεθών τόσο με τα σήματα της Toyota όσο και της Lexus.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η νέα αρχιτεκτονική έχει σχεδιαστεί προκειμένου να μπορεί να υποστηρίξει διαφορετικές διατάξεις τόσο σε ό,τι αφορά την μετάδοση της κίνησης αλλά και τον αριθμό των ηλεκτροκινητήρων καθώς θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί έως και δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα για κάθε άξονα.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι η Lexus ήδη εξελίσσει περαιτέρω το ηλεκτρικό σκεπτικό, αντιπροτάσσοντας μια διαμόρφωση που θα αξιοποιεί τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, ένα για κάθε και σε κάθε τροχό, το οποίο αν τελικά περάσει στην παραγωγή δεν πρόκειται να  αποτελέσει «κοινό κτήμα» με την Toyota, αποτελώντας «αποκλειστικότητα» της Lexus.

Σε ό,τι αφορά την πιο «μαζική» Toyota αξίζει να σημειωθεί ότι όπως έχει ήδη αναγγείλει, θα έχει τα χρονολογικά πρωτεία σε ότι  αφορά την ηλεκτροκίνηση προετοιμάζοντας με αφορμή τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, να εξαπολύσει την -αμιγώς- ηλεκτρική της αντεπίθεση.

Για την ακρίβεια, όπως έχουν ήδη ανακοινώσει στελέχη της Toyota, έως το 2025 θα έχει εξηλεκτριστεί το σύνολο της γκάμας, ενώ το σχέδιο προβλέπει τη διάθεση 10 αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων Lexus και Toyota.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024