Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο infotainment με Android για το ηλεκτρικό Volvo XC40

Νέο infotainment με Android για το ηλεκτρικό Volvo XC40

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο των Σουηδών θα είναι επίσης το πρώτο Volvo που θα διαθέτει σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης εξ ολοκλήρου βασισμένο σε λειτουργικό Android, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις δυνατότητες του που δεν θα διαφέρουν από αυτές ενός smartphone αλλά και σε ό,τι αφορά την διαρκή αναβάθμιση και την πολλαπλότητα των επιλογών που προσφέρει η Google.

Όπως έχουν ήδη ανακοινώσει οι Σουηδοί, η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μικρότερου SUV τους θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στις 16 Οκτωβρίου. Μέχρι την πλήρη αποκάλυψή του η Volvo, αποκαλύπτει λίγες ακόμα πληροφορίες για τα επιμέρους στοιχεία που θα συνθέσουν το νέο μοντέλο στα οποία συγκαταλέγεται και ένα νέο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης με λογισμικό Android.

Για την ακρίβεια, όπως επισημαίνεται από τους Σουηδούς, η Volvo είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που συμπράττει με την Google για την ενσωμάτωση ενός συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που βασίζεται εξολοκλήρου σε λογισμικό Android, για την ακρίβεια στο Android Automotive OS, εξ ου και περιλαμβάνει τις υπηρεσίες Google Assistant, Google Maps αλλά και την εφαρμογή Google Play Store η οποία θα επιτρέπει στους μελλοντικούς ιδιοκτήτες του ηλεκτροκίνητου μοντέλου να εμπλουτίσουν περαιτέρω, με νέες εφαρμογές, το infotainment.

Εκτός από τις νέες υπηρεσίες και εφαρμογές δια χειρός Google, το ηλεκτρικό XC40 θα γίνει επίσης το πρώτο Volvo που θα επιδέχεται αναβάθμιση ως προς το infotainment αυτόματα, “over the air”, όπως ακριβώς ισχύει και για τα λειτουργικά συστήματα συσκευών όπως τα smartphones και τα tablets.

Όσο για το σκεπτικό των Σουηδών σε σχέση με την ενσωμάτωση ενός open-source  λειτουργικού, όπως σημειώνει ο Henrik Green, επικεφαλής τεχνολογικών εφαρμογών στη Volvo: «αποφασίσαμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας την ίδια εμπειρία και χρήση με την οποία έχουν ήδη εξοικειωθεί με τα κινητά τους τηλέφωνα, διασφαλίζοντας βέβαια ότι όλες οι παράμετροι λειτουργίας είναι προσαρμοσμένες για χρήση που δεν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών. Εισάγοντας επίσης τη δυνατότητα πλήρους αυτόματης αναβάθμισης του λογισμικού, διασφαλίζουμε ότι οι προσφερόμενες εφαρμογές και υπηρεσίες που προσφέρει το infotainment και το αυτοκίνητο συμβαδίζουν με τις εκάστοτε ψηφιακές εξελίξεις όπως συμβαίνει με κάθε άλλο ψηφιακό προϊόν».

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024