Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Απόκρυψη της ταυτότητας του πληροφοριοδότη ζητούν οι Δημοκρατικοί

ΗΠΑ: Απόκρυψη της ταυτότητας του πληροφοριοδότη ζητούν οι Δημοκρατικοί

Τρόπους απόκρυψης της ταυτότητας του πληροφοριοδότη εξετάζουν οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο προκειμένου να μπορέσει να καταθέσει ενώ την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ζητά να μάθει ποιος είναι ο πληροφοριοδότης.

Οι Δημοκρατικοί στην Βουλή των Αντιπροσώπων εξετάζουν την λήψη μέτρων για την προστασία της ταυτότητας της ανώνυμου πληροφοριοδότη, η καταγγελία του οποίου σχετικά με το τηλεφώνημα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι πυροδότησε την έναρξη της έρευνας για την παραπομπή του, μεταδίδει το ABC News.

Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται περιλαμβάνονται τρόποι αλλοίωσης της φωνής του και της εμφάνισής του, όπως δηλώνουν πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Ο Τραμπ ζητά να μάθει τον πληροφοριοδότη…

Ο Τραμπ έχει ζητήσει να μάθει την ταυτότητα του πληροφοριοδότη, η οποία προστατεύεται από το νόμο ώστε να μην υπάρξουν αντίποινα εναντίον του.

Τα μέλη του Κογκρέσου αποφάσισαν ότι η επικείμενη κατάθεση του πληροφοριοδότη δεν θα πραγματοποιηθεί στο Καπιτώλιο, αλλά σε άλλο κυβερνητικό κτίριο με ειδικό σχεδιασμό για την διαχείριση απόρρητων ενημερώσεων.

Οι Δημοκρατικοί ανησυχούν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι που συμμετέχουν στις επιτροπές που διεξάγουν την έρευνα για την παραπομπή του προέδρου Τραμπ θα επιδιώξουν την αποκάλυψη της ταυτότητας του ανώνυμου πληροφοριοδότη.

Oι Δημοκρατικοί προσπαθούν να αποκρύψουν την ταυτότητά του…

Παράλληλα οι Δημοκρατικοί εξετάζουν την πιθανότητα η κατάθεση να δοθεί σε μία επιλεγμένη ομάδα προσωπικού από το Κογκρέσο, η οποία θα ενημερώσει αργότερα τα μέλη του.

Η νομοθεσία των ΗΠΑ προστατεύει τους ανώνυμους πληροφοριοδότες, όταν αυτοί αξιολογηθούν ως μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, από το ενδεχόμενο να εκτεθούν σε πράξεις αντιποίνων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Τραμπ έχει κατηγορήσει τον πληροφοριοδότη ότι είναι κατάσκοπος, προσδιορίζοντας τον ως αξιωματούχο των υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024