Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα προειδοποίηση Τραμπ σε Ερντογάν : Μην πειράξετε τους Αμερικανούς που βρίσκονται στη Συρία

Νέα προειδοποίηση Τραμπ σε Ερντογάν : Μην πειράξετε τους Αμερικανούς που βρίσκονται στη Συρία

Νέο μήνυμα στην Άγκυρα έσπευσε να στείλει ο Ντόναλντ Τραμπ, λίγη ώρα μετά τις πληροφορίες που ήθελαν την Τουρκία να επιχείρησε αεροπορική επιδρομή σε βάσεις Κούρδων σε Συρία και Ιράκ

Νέο μήνυμα στην Άγκυρα έσπευσε να στείλει ο Ντόναλντ Τραμπ, λίγη ώρα μετά τις πληροφορίες που ήθελαν την Τουρκία να επιχείρησε αεροπορική επιδρομή σε βάσεις Κούρδων σε Συρία και Ιράκ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι 50 Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται σε περιοχή κοντά στην τουρκική επιχείρηση στη Συρία, ενώ προειδοποίησε την Άγκυρα να μην πλήξει τις δυνάμεις αυτές.

«Έχουμε μόνο 50 ανθρώπους σε αυτήν την περιοχή, δεν θέλω αυτοί οι 50 άνθρωποι να χτυπηθούν ή να σκοτωθούν ή τίποτα, δεν θέλω τίποτα κακό να συμβεί στον λαό μας και το είπα στον πρόεδρο Ερντογάν» δήλωσε ο κ. Τραμπ σύμφωνα με το Sputnik.

«Θα καταστρέψω την οικονομία της Τουρκίας εάν…»

Το μήνυμα αυτό έρχεται λίγες ώρες αφού και πάλι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προειδοποιήσει την Τουρκία, λέγοντας ότι αν κάνει «οτιδήποτε εκτός ορίων» στο ζήτημα της Συρίας, θα καταστρέψει την οικονομία της.

«Όπως έχω δηλώσει και στο παρελθόν και απλά για να επαναλάβω, εάν η Τουρκία κάνει κάτι που εγώ, με τη μεγάλη και ασύγκριτη σοφία μου, θεωρήσω ότι είναι εκτός ορίων, θα καταστρέψω και θα αφανίσω την οικονομία της» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, σημειώνοντας ότι έχει κάνει κάτι αντίστοιχο και στο παρελθόν.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του κ. Τραμπ, ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τον «γελοίο και ατέλειωτο» – όπως τον χαρακτήρισε – πόλεμο στη Συρία. Χαρακτήρισε, δε, ανώφελη για την Ουάσιγκτον τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή.

«Οι ΗΠΑ υποτίθεται ότι θα παρέμεναν στη Συρία για 30 ημέρες. Παραμένουμε εκεί και βυθιζόμαστε ολοένα και περισσότερο σε μία μάχη, χωρίς κανέναν σκοπό. Όταν έφθασα στην Ουάσιγκτον, το ISIS ήταν κυρίαρχο στην περιοχή. Πολύ γρήγορα ηττήθηκε κατά 100%» δήλωσε, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024