Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Π. Βλάχος στο One Channel: Να μπεις σε έναν πόλεμο είναι πολύ πιο εύκολο από το να βγεις

Π. Βλάχος στο One Channel: Να μπεις σε έναν πόλεμο είναι πολύ πιο εύκολο από το να βγεις

Καλεσμένος στην εκπομπή One Talk βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 7 Οκτωβρίου, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ., Παναγιώτης Βλάχος.

Καλεσμένος στην εκπομπή One Talk βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 7 Οκτωβρίου, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ., Παναγιώτης Βλάχος, όπου μίλησε για το κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού και τις συνέπειες που θα έχει η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία, η οποία θα έχει στο στόχαστρο τους Κούρδους, αλλά και για τις εσωτερικές διεργασίες του ΚΙΝ.ΑΛ.

«Η κίνηση των ΗΠΑ πρέπει να μας ανησυχεί»

Η κίνηση των ΗΠΑ να αποσύρουν τους στρατιώτες από τη Συρία «πρέπει να μας ανησυχεί όλους», υποστήριξε ο κ. Βλάχος σημειώνοντας πως «να μπεις σε έναν πόλεμο είναι πολύ πιο εύκολο από το να βγεις».

Όσον αφορά την Ελλάδα και πώς αυτή θα επηρεαστεί από τα παραπάνω δεδομένα, ο κ. Βλάχος ισχυρίστηκε πως «αυτό που έχει σημασία για την Ελλάδα, είναι κατά πόσο η εμπλοκή της Τουρκίας ενδεχομένως να δημιουργήσει ένα νέο προσφυγικό και μεταναστευτικό ρεύμα, το οποίο στις πρώτες φάσεις της επέμβασης θα είναι μεγάλο και έντονο».

«Απροετοίμαστη η κυβέρνηση»

Ο κ. Βλάχος μίλησε για την κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την προσφυγική κρίση υποστηρίζοντας πως ήταν σχετικά απροετοίμαστοι και πως «θεώρησαν ότι θα το κληρονομήσουν στην ένταση που το είχε και ο ΣΥΡΙΖΑ και πως κάπως αυτό θα το διοχετευόταν στις παλιές λογικές με τα κλειστά κέντρα υποδοχής».

Συνεχίζοντας να σχολιάζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη δήλωσε πως «δεν είχαν αντιληφθεί ότι οι ροές θα αυξάνονταν, δεν είχαν αντιληφθεί ότι η Τουρκία θα είχε αυτήν την τριπλή στρατηγική που βλέπουμε να εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή στην περιοχή, δεν είχαν αντιληφθεί τις εντάσεις και αντιδράσεις που υπάρχουν στις τοπικές κοινωνίες».

«Ξεκάθαρα ζήτημα Ευρώπης, παίζει ρόλο όμως και η σχέση Αμερικής – Τουρκίας»

Ο κ. Βλάχος θεωρεί πως δίνεται μια ευκαιρία στην κυβέρνηση να φτιάξει μονάδες και δομές, οι οποίες θα δείξουν στη διεθνή κοινότητα ότι γίνεται να αντιμετωπιστεί αξιοπρεπώς, παράλληλα όμως εξέφρασε την άποψη πως είναι «ξεκάθαρα ζήτημα της Ευρώπης, ενώ παίζει ρόλο και η σχέση Αμερικής και Τουρκίας».

«Πρέπει να δείξουμε καλά δείγματα σύμφωνα με το ανθρωπιστικό δίκαιο και να κάνουμε ό, τι μπορούμε έτσι ώστε να πάνε οι πρόσφυγες σε ανθρώπινες δομές και να μοιραστούν στην ελληνική περιφέρεια», κατέληξε.

Αναφορικά με το ΚΙΝ.ΑΛ. και τις εσωτερικές διεργασίες του κόμματος, ο κ. Βλάχος υπογράμμισε πως «είναι ώρα αναστοχασμού ο οποίος πρέπει να γίνει και δημόσια», ενώ πρόσθεσε πως «για να χτίσεις ένα νέο αριστερό και προοδευτικό αφήγημα χρειάζεται να μιλήσεις με όρους του σήμερα».

Αυτό που έχει σημασία για το ΚΙΝ.ΑΛ. είναι να πάρουν μαζί τους τον κόσμο που ζει σε συνθήκες επισφάλειας. Μίλησε ακόμα για την «κοινωνικοπολιτική μάχη» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ. λέγοντας πως «αυτό που έχει σημασία είναι το ποιος είναι πιο κοντά, πιο ειλικρινής και ποιος θα καταφέρει να ενσωματώσει τις αγωνίες αυτών των κοινωνικών δυνάμεων που θέλουν μια καλύτερη και ποιο δίκαιη συμβίωση τα επόμενα χρόνια μέσα στην Ελλάδα με όρους κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και ειρήνης».

«Όλες οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να δείξουμε δείγματα γραφής ότι αφήσαμε πίσω το διχαστικό λόγο των μνημονίων», συμπλήρωσε. Τέλος, σχολίασε για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων και το σχέδιο προϋπολογισμού.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024