Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λ. Κανέλλη στο One Channel : Σουδο-ποιείται ολόκληρη η Ελλάδα και γίνεται στόχος

Λ. Κανέλλη στο One Channel : Σουδο-ποιείται ολόκληρη η Ελλάδα και γίνεται στόχος

Στην εκπομπή One Talk και τον Δημήτρη Μανιάτη μίλησε η βουλευτής του ΚΚΕ και δημοσιογράφος, Λιάνα Κανέλλη. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ενίσχυση της συνεργασίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ για να τονίζει ότι η χώρα μας γίνεται στόχος.

Στην εκπομπή One Talk και τον Δημήτρη Μανιάτη μίλησε η βουλευτής του ΚΚΕ και δημοσιογράφος, Λιάνα Κανέλλη.

Μεταξύ άλλων, η Λιάνα Κανέλλη αναφέρθηκε στην ενίσχυση της συνεργασίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ για να τονίζει ότι η χώρα μας γίνεται στόχος και πως «είμαστε μέλη μιας λυκοσυμμαχίας και τώρα πάμε να Σουδο-ποιήσουμε και την υπόλοιπη χώρα εκτός από τη Σούδα».

Για την ψήφο των απόδημων

Αφού συμφώνησε με τη δυνατότητα να ψηφίζουν οι απόδημοι ψήφου, έθεσε το πλαίσιο του κόμματός της για το ζήτημα.

«Να ψηφίζουν όσοι έχουν οικονομικούς και οικογενειακούς δεσμούς με τον τόπο, ώστε η ψήφος να έχει επίπτωση στους ίδιους και τα συμφέροντά τους. Ακόμα, να ψηφίζουν άνθρωποι που λείπουν μέχρι 30 χρόνια από τη χώρα και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

»Δε γίνεται να ψηφίσει κάποιος, που η μάνα του είχε πάει πριν 100 χρόνια στην Αμερική. Επίσης έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος ψήφισης. Δεν είναι ασφαλής η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψήφου. Κι επειδή κάποιοι θυμόμαστε εκλογές με δέντρα (σ.σ. αναφέρεται στο 1961, όπου οι τότε εκλογές χαρακτηρίστηκαν από την αντιπολίτευση ως διαδικασία «βίας και νοθείας», ενώ λόγω της έκτασης της νίκης της ΕΡΕ, είχε μείνει το ευφυολόγημα ότι «ψήφισαν ακόμα και τα δέντρα») πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Να ψηφίζουν στα προξενεία και τις πρεσβείες» πρότεινε χαρακτηριστικά.

Για την Novartis

Αναφερόμενη στην υπόθεση Novartis, τόνισε πως «έχουν γίνει άπειρες προανακριτικές. Το κάθε κόμμα βγάζει το πόρισμά του. Αλλά και αυτές που είχαν ομόφωνο πόρισμα, δεν εφαρμόστηκαν ποτέ».

«Τσακώνονται μεταξύ τους και η κάθε κυβέρνηση διορίζει τη δική της ηγεσία. Ενώ εμείς είχαμε προτείνει οι Ανώτατοι Δικαστές να ψηφίζονται από τους ίδιους τους Δικαστές. Πρόκειται για τη διάκριση των εξουσιών κατά Μοντεσκιέ. Δεν στηρίχθηκε η πρότασή μας όμως» επεσήμανε.

Δημιουργείται ένα αντικομμουνιστικό κλίμα

Για το γεγονός ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, δημοσιοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το όνομα του στελέχους του ΠΑΜΕ που κλώτσησε αστυνομικό σε πρόσφατα επεισόδια, υποστήριξε πως «ο Μπογδάνος είναι αυτός που είχε ζητήσει τα τανκς για την ΕΡΤ. Το κάνει για μια σταγόνα δημοσιότητας αλλά και για εκλογικούς λόγους όλο αυτό. Αυτός έγινε διάσημος σε βάρος των κομμουνιστών. Γενικότερα επιχειρείται η δημιουργία ενός αντικομμουνιστικού κλίματος, προκειμένου να φοβάται ο κόσμος και να μη βγαίνει να διαδηλώσει. Πάντως εμείς δεν φοράμε κουκούλες όταν κατεβαίνουμε στις πορείες».

Ακόμα, συμπλήρωσε πως «ο Μπογδάνος έχει καλές πηγές στην ασφάλεια», ενώ για τα χρώματα που πέταξαν διαδηλωτές στο άγαλμα του Τρούμαν είπε πως «κι εγώ αν ήμουν στην πορεία το ίδιο θα έκανα. Μη ξεχνάμε ποιος είναι ο Τρούμαν».

«Εκτός από τους κομμουνιστές είναι και οι δημοσιογράφοι στο στόχαστρο. Και δημοσιογράφοι μάλιστα που δεν είναι κονδυλοφόροι. Πάντως ο φασισμός ξεκινάει με επίθεση στα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές» σχολίασε.

«Ο καπιταλισμός βρίσκεται σε εκφυλιστικό στάδιο. Οι εσωτερικοί ανταγωνισμοί είναι τεράστιοι. Η υπέρ συσσώρευση του πλούτου, η πρόσφατη κρίση δανεισμού που στην πραγματικότητα ήταν κρίση μοντέλου. Η φτώχεια δεν κάνει φασίστες, το πολιτικό σύστημα δημιουργεί φασίστες. Στις βαλτικές χώρες στήνουν αγάλματα των ναζί. Το διεθνές κεφάλαιο και οι ιμπεριαλιστές φοβούνται τον ξεσηκωμό του λαού, φοβούνται την αιώνια επικαιρότητα του συνθήματος να καταργηθεί η εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ζούμε εποχές του 1936» υποστήριξε.

Για τη συνεργασία ΗΠΑ – Ελλάδας

Σχετικά με την επέκταση της συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, ανέφερε ότι «η Ελλάδα μπαίνει στο στόχαστρο. Βάζουν βάσεις παντού. Κάνουν τη χώρα στόχο. Είμαστε μέλη μιας λυκοσυμμαχίας και τώρα πάμε να Σουδοποιήσουμε και την υπόλοιπη χώρα, εκτός από τη Σούδα. Και βλέπετε, οι Τούρκοι ότι θέλουν κάνουν τους Αμερικανούς. Και με τους S-400 και με τόσα ζητήματα».

Για το ζήτημα των Κούρδων και το ενδεχόμενο εισβολής της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, σημείωσε πως «οι Κούρδοι δεν είναι μόνο μιας περιοχής, μιας πολιτικής άποψης και δεν είναι ενοποιημένοι. Είναι θύματα αλλά και θύτες πολλών πραγμάτων στην περιοχή. Οι Αμερικανοί κάνουν πόλεμο δια αντιπροσώπων τα τελευταία χρόνια. Βρίσκουν τα ντόπια τσιράκια τους και κάνουν έτσι πόλεμο. Ακολουθούν και την τακτική της μαμάς Αγγλίας του διαίρει και βασίλευε».

«Οι Άγγλοι θα παίξουν το παιχνίδι που έπαιζαν πάντα στην Κύπρο. Θέλουν την αστάθεια για να παίζουν ρόλο ως εγγυήτρια δύναμη» σχολίασε αναφορικά με το Κυπριακό, ενώ τέλος είπε πως «για να μη γίνεις Συρία, πρέπει να μπορείς να αποφασίσεις για τον τόπο σου και να αποφασίσεις για τον λαό σου και τις δυνάμεις του».

Πηγή: Onetv.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024