Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ : Οι προϋποθέσεις για την ψήφο των ομογενών

ΚΚΕ : Οι προϋποθέσεις για την ψήφο των ομογενών

Το ΚΚΕ θα προτείνει τη διαμόρφωση κριτηρίων για ψήφος των ομογενών, ώστε να μην υπάρξει «αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος»

Στην τοποθέτηση του γενικού γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα στη ΔΕΘ παραπέμπει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ με αφορμή τη συζήτησης σχετικά με την ψήφο των αποδήμων.

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ, ο Περισσός θα προτείνει τη διαμόρφωση κριτηρίων, ώστε να μην υπάρξει «αλλοίωση του εκλογικού αποτέλεσματος, με βάση το αναχρονιστικό δίκαιο του αίματος για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας».

Οι τρεις προϋποθέσεις

Όπως σημειώνει το ΚΚΕ  ο κ. Κουτσούμπας είχε αναφέρει ότι «πρέπει να διευκολυνθούν οι Έλληνες που εργάζονται ή σπουδάζουν σήμερα στο εξωτερικό, ώστε να μπορούν να ψηφίζουν, αλλά για να μην υπάρξει αλλοίωση του εκλογικού σώματος, με βάση το αναχρονιστικό δίκαιο του «αίματος» για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, που ισχύει σήμερα, το ΚΚΕ θα προτείνει μια σειρά κριτήρια – περιορισμούς που πρέπει να ισχύουν συνδυασμένα, ώστε το δικαίωμα της ψήφου να δίνεται μόνο σε εκείνους που σωρευτικά:

-υπόκεινται στο σύνολο των υποχρεώσεων, κυρίως οικονομικών, των πολιτών του Ελληνικού Κράτους και άρα πρέπει να απολαμβάνουν τα αντίστοιχα δικαιώματα, όπως αυτό της ψήφου, προκειμένου να μπορούν να τοποθετούνται για τα πολιτικά πεπραγμένα στην Ελλάδα, αφού θα υφίστανται τις συνέπειές τους. Άλλωστε, στον πυρήνα του δικαιώματος της ψήφου βρίσκεται η συσχέτιση του δικαιώματος του εκλέγειν στις βουλευτικές εκλογές και του να θίγεται κανείς άμεσα απ’ τις πράξεις των εκλεγμένων πολιτικών οργάνων της χώρας. Δηλαδή, όσοι και όσες διατηρούν οικονομικούς και οικογενειακούς δεσμούς με την Ελλάδα, οπότε και τους αφορά άμεσα η καθημερινότητα στην Ελλάδα.

-απουσιάζουν από την Ελλάδα, συγκεκριμένο, εύλογο, χρονικό διάστημα, π.χ. μέχρι 30 χρόνια. Έτσι μπορούν να καλυφθούν αυτοί που μετανάστευσαν από τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης.

-αυτοπρόσωπη ψήφος σε πρεσβείες, προξενεία, με κατηγορηματικό αποκλεισμό της επιστολικής ψήφου, που διευκολύνει τη νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024