Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι συζήτησε ο απερχόμενος Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος στην Τουρκία

Τι συζήτησε ο απερχόμενος Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος στην Τουρκία

Ο απερχόμενος πλέον Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ταξίδεψε από την 1η έως την 5η Οκτωβρίου σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη μετά από πρόσκληση του Αρχηγού της Τουρκικής Ακτοφυλακής Υποναυάρχου (L.H.) Αχμετ Κεντίρ

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της αντικατάστασης του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από το γραφείο Τύπου του Λ.Σ. εκδόθηκε ανακοίνωση αναφορικά με το τελευταίο – όπως προέκυψε – ταξίδι του κ. Σταμάτη Ράπτη με την ιδιότητα αυτή.

Ειδικότερα ο απερχόμενος πλέον Αρχηγός του Λ.Σ. ταξίδεψε από την 1η έως την 5η Οκτωβρίου σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη μετά από πρόσκληση του Αρχηγού της Τουρκικής Ακτοφυλακής Υποναυάρχου (L.H.) Αχμετ Κεντίρ, με σκοπό την περαιτέρω συνεργασία και την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος των δύο Ακτοφυλακών.

Στο επίκεντρο η παράνομη μετανάστευση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση κατά τις συνομιλίες που διεξήχθησαν σε εγκάρδια και φιλική ατμόσφαιρα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν κυρίως το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης, ενώ πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από στελέχη των δύο Ακτοφυλακών σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές στο Ανατολικό Αιγαίο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκε, με αμοιβαία ικανοποίηση, η βελτίωση της διμερούς συνεργασίας των δύο πλευρών, ενώ συμφωνήθηκε και υπογράφηκε μεταξύ των δύο Αρχηγών, κείμενο “Agreed Minutes”, στο οποίο περιλαμβάνονται μια σειρά μέτρων για την περαιτέρω βελτίωση της συνεργασίας των δύο Ακτοφυλακών.

Επίσης ο κ. Ράπτης και η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκαν στην Άγκυρα και με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας κ. Μεχμέτ Ερσόι.

Ανάλογα θέματα μεταναστευτικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στις 3 και 4-10-2019 κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης της ελληνικής αντιπροσωπείας στις εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Διοίκησης Μαρμαρά της Τουρκικής Ακτοφυλακής που έχει ως έδρα την Κωνσταντινούπολη, όπου την 4η-10-2019 έλαβε χώρα αναλυτική ενημέρωση και επίσκεψη σε σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής από τον Επικεφαλής αυτής Captain (N) Ταϊφούν Πασάογλου, παρουσία του Αρχηγού της Τουρκικής Ακτοφυλακής.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «εκτιμάται ότι τόσο οι επισκέψεις όσο και τα αποτελέσματα των συναντήσεων έχουν ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία για την συνεργασία των Ακτοφυλακών των δύο χωρών, η οποία έχει ως βάση της, τις αρχές του αμοιβαίου σεβασμού, κατανόησης και εμπιστοσύνης.»

Στο περιθώριο των επίσημων συναντήσεων των δύο Ακτοφυλακών, κατά τη διάρκεια της αποστολής, πραγματοποιήθηκαν εθιμοτυπικές επισκέψεις στην Πρεσβεία της Ελλάδος στην Άγκυρα και στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, ενώ την 05-10-2019 ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και η Ελληνική Αντιπροσωπεία επισκέφτηκαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και συναντήθηκαν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024