Πάνω από 300 εργατικά ατυχήματα για το 2019, καταγγέλλει το Συνδικάτο των Οικοδόμων
Σοβαρές καταγγελίες για το επάγγελμα στην Κρήτη
Για έξαρση στα εργατικά ατυχήματα έκανε λόγο ο πρόεδρος του συνδικάτου των οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, Γιάννης Γωνιανάκης, καθώς μέσα από τον Politica89.8 και την εκπομπή “Δημοσίως” του Νίκου Παπαδάκη, επισημαίνει πως “φέτος έχουν σημειωθεί πάνω από 300 εργατικά ατυχήματα, από τα οποία γνωστοποιούνται μόνο το 50% των ατυχημάτων για λόγους γραφειοκρατίας και τρομοκρατίας των εργοδοτών προς τους εργαζομένους”.
Τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με σοβαρά εργατικά ατυχήματα, τα οποία κοστίζουν την υγεία, την σωματική ακεραιότητα και σε πολλές περιπτώσεις και την ίδια την ζωή των εργαζομένων. Είναι δε εξαιρετικά λυπηρό, ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, τα ατυχήματα αυτά θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί εάν είχαν τηρηθεί οι διατάξεις, που διέπουν τους όρους υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Αυτά ανέφερε άλλωστε συνοπτικά και ο κ. Γωνιανάκης.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Βάγια Νέστορα: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στη μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα
- Σχέσεις: Η μία συνήθεια που έχουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια
- Νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ λένε ότι έπληξαν «90 στόχους» στο Ιράν – «Δεν ξέρω αν αξίζουν συμφωνία» λέει ο Τραμπ
- Εξετάζεται παράταση στις φορολογικές δηλώσεις
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Γαλλία και Μαρόκο είχαν αναμετρηθεί και στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο
- Συνταγή: Παπουτσάκια με κολοκύθια και κιμά
- Ο κανιβαλισμός – κυριολεκτικά – κάνει κακό στην υγεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442