Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Φρένο» στις εισπρακτικές εταιρείες με αλλαγές νομικού πλαισίου

«Φρένο» στις εισπρακτικές εταιρείες με αλλαγές νομικού πλαισίου

Το σχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση βάζει ανώτατο ημερήσιο επιτρεπόμενο πλαφόν τηλεφωνημάτων από τις εισπρακτικές, συμπεριλαμβάνοντας και όσες δεν απαντά ο οφειλέτης

Χιλιάδες είναι οι δανειολήπτες οι οποίοι καταγγέλλουν οργισμένοι τις πρακτικές που ακολουθούν οι εισπρακτικές εταιρείες , οι οποίες με παράνομες μεθόδους τούς παρενοχλούν στον χώρο εργασίας αλλά και στο σπίτι, παρά το γεγονός ότι έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους.

Ωστόσο εντός των επόμενων εβδομάδων αυτό αναμένεται να αλλάξει, με μία νέα νομοθετική ρύθμιση για την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου που ρυθμίζει τη λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών.

Πηγή: onetv.gr 

Συγκεκριμένα,  το σχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση βάζει ανώτατο ημερήσιο επιτρεπόμενο πλαφόν τηλεφωνημάτων από τις εισπρακτικές, συμπεριλαμβάνοντας και όσες δεν απαντά ο οφειλέτης. Όταν μια εταιρεία ξεπερνά το όριο αυτό, θα της επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα.

Μάλιστα, με ανακοίνωση του το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημέρωσε πως επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις συνολικού ύψους 46.000 ευρώ σε τέσσερις ανώνυμες εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις.

Οι παραβάσεις αφορούσαν την ενόχληση των οφειλετών πριν την πάροδο των 10 ημερών από την ημέρα που κατέστη ληξιπρόθεσμη η οφειλή τους και με κλήσεις σε τηλέφωνο εργασίας, την παρέκκλιση από τις εντολές του δανειστή, την παραπλανητική πληροφόρηση, όπως και την επίδειξη προσβλητικής συμπεριφοράς κατά την τηλεφωνική επικοινωνία.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024