Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπόθεση Μπάιντεν : Κλητεύσεις στον Λευκό Οίκο γιατί αρνείται να παραδώσει έγγραφα

Υπόθεση Μπάιντεν : Κλητεύσεις στον Λευκό Οίκο γιατί αρνείται να παραδώσει έγγραφα

«Λυπούμαστε βαθύτατα που ο πρόεδρος Τραμπ έφερε εμάς και το έθνος σε αυτήν τη θέση» αναφέρουν οι πρόεδροι των Επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων που ερευνούν την ουκρανική υπόθεση.

Οι πρόεδροι των Επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων που ερευνούν την ουκρανική υπόθεση κλήτευσαν τον Λευκό Οίκο να τους παραδώσει έγγραφα που σχετίζονται με την έρευνά τους για την πιθανή παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Λυπούμαστε βαθύτατα»

Οι Δημοκρατικοί Ελάιτζα Κάμινγκς της Επιτροπής Εποπτείας, ο Ανταμ Σιφ της Επιτροπής Πληροφοριών και ο Ελιοτ Εντζελ της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων δήλωσαν ότι αναγκάστηκαν να εκδώσουν την κλήτευση καθώς ο Λευκός Οίκος δεν παρέδωσε τα έγγραφα που είχαν ζητηθεί με επιστολή στις 9 Σεπτεμβρίου.

«Λυπούμαστε βαθύτατα που ο πρόεδρος Τραμπ έφερε εμάς και το έθνος σε αυτήν τη θέση, αλλά οι ενέργειές του δεν μας άφησαν καμία άλλη επιλογή παρά να εκδώσουμε αυτήν την κλήτευση», υπογράμμισαν σε ανακοίνωσή τους οι τρεις επικεφαλής των Επιτροπών της Βουλής.

Αίτημα και στον Πενς

Νωρίτερα, οι επικεφαλής των Επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ζήτησαν και από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς να τους παραδώσει έγγραφα που σχετίζονται με την ουκρανική υπόθεση μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Οι Επιτροπές, όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, θέλουν να μελετήσουν «την εξέλιξη των γεγονότων και ιδίως τις προσπάθειες της (αμερικανικής) κυβέρνησης να ασκήσει πιέσεις στον ουκρανό πρόεδρο προκειμένου εκείνος να ξεκινήσει έρευνα για τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν (…) καθώς και τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση του Λευκού Οίκου να αναβάλει τη χορήγηση της κρίσιμης σημασίας στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, η οποία είχε εγκριθεί από το Κογκρέσο προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ρωσική επιθετικότητα».

Οι πρόεδροι των Επιτροπών έδωσαν περιθώριο στον Πενς μέχρι τις 15 Οκτωβρίου προκειμένου να τους παραδώσει τα αρχεία αυτά.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024