Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε άλλο μήκος κύματος ΗΠΑ - Β. Κορέα για τα πυρηνικά

Σε άλλο μήκος κύματος ΗΠΑ – Β. Κορέα για τα πυρηνικά

Ενώ οι ΗΠΑ διαβεβαιώνουν ότι είχαν «καλές συνομιλίες», η Πιονγκγιάνγκ κατηγορεί ευθέως την Ουάσινγκτον για αποτυχία των διαπραγματεύσεων

Εκ διαμέτρου αντίθετες είναι οι πληροφορίες που έρχονται από ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών για τα πυρηνικά.

Κι αυτό γιατί, ενώ οι ΗΠΑ διαβεβαιώνουν ότι είχαν «καλές συνομιλίες», η Πιονγκγιάνγκ κατηγορεί ευθέως την Ουάσινγκτον για αποτυχία των διαπραγματεύσεων.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας, με αντικείμενο το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ, τερματίστηκαν, ανακοίνωσε ο βορειοκοεράτης επικεφαλής διαπραγματευτής.

«Οι διαπραγματεύσεις δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες μας και τελικά διακόπηκαν» είπε ο Κιμ Μιονγκ Γκιλ, μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσω διερμηνέα, έξω από την πρεσβεία της χώρας του στη Στοκχόλμη.

«Είμαστε απογοητευμένοι επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έβαλαν τίποτα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Τώρα την ευθύνη για τη συνέχιση των συνομιλών την έχουν οι ΗΠΑ» πρόσθεσε, σύμφωνα με τη σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter. Ο Κιμ είπε επίσης ότι «εξαρτάται από τις ΗΠΑ» το αν η Βόρεια Κορέα θα συνεχίσει τις δοκιμές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων.

Αλλα λένε οι ΗΠΑ

Από την πλευρά τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες διαβεβαίωσαν ότι είχαν «καλές συνομιλίες» με τους εκπροσώπους της Βόρειας Κορέας στη Σουηδία.

«Τα σχόλια που έγιναν νωρίτερα από την αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας δεν αντικατοπτρίζουν ούτε το περιεχόμενο ούτε το πνεύμα της σημερινής συζήτησης, που κράτησε οκτώμισι ώρες. Οι ΗΠΑ παρουσίασαν καινοτόμες ιδέες και είχαν καλές συνομιλίες με τους Βορειοκορεάτες ομολόγους τους» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Όρταγκους.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024