Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ : Η ΝΔ σήμερα οδηγεί και πάλι την χώρα σε ένα μέλλον ανάπτυξης

Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ : Η ΝΔ σήμερα οδηγεί και πάλι την χώρα σε ένα μέλλον ανάπτυξης

Με ευχές για τη ΝΔ που σήμερα γιορτάζει τα 45 χρόνια της ξεκίνησε την ομιλία του στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η παράταξη που στέριωσε την Δημοκρατία στη χώρα, την οδηγεί και πάλι σε ένα μέλλον ανάπτυξης και προόδου» είπε, ενώ ζήτησε από την ΟΝΝΕΔ να γίνει κυψέλη των ιδεών της εποχής. Τι είπε για άσυλο, απεργίες, εργασιακά.

Με ευχές για τη ΝΔ που σήμερα γιορτάζει τα 45 χρόνια της ξεκίνησε την ομιλία του στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Χρόνια μας πολλά. Το συνέδριό σας, το συνέδριο μας, είναι νομίζω, το καλύτερο δώρο για τα 45 χρόνια που γιορτάζει, σήμερα, το κόμμα μας. Η παράταξη που στέριωσε την Δημοκρατία στη χώρα, ενδυναμώνοντας τους θεσμούς και ενώνοντας τους πολίτες. Που κράτησε όρθια την πατρίδα, όταν αυτή βρέθηκε σε κίνδυνο. Και που σήμερα την οδηγεί και πάλι σε ένα μέλλον ανάπτυξης και προόδου» τόνισε.

«Ήμασταν πάντα αυτοί που έθεσαν την ατομική πρωτοβουλία στην υπηρεσία της συλλογικής ευημερίας. Και αξιοποιούμε την μεγάλη μας παράδοση για να χτίσουμε γόνιμα το μέλλον μας. Γιατί λίγα κόμματα μπορούν να υπερηφανευτούν για αυτό που μπορεί και κάνει η Νέα Δημοκρατία: να σκύβει με σύνεση στο χθες ώστε να αντλεί χρήσιμα διδάγματα για το αύριο» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από την ΟΝΝΕΔ να γίνει κυψέλη των ιδεών της εποχής, αλλά και φορέας ενός νέου ακτιβισμού -του «ακτιβισμού του 21ου αιώνα».

Την κάλεσε ακόμη να αποκαταστήσει «το αληθινό άσυλο, της γνώσης, των ιδεών και του ελεύθερου διαλόγου», ενώ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να μιλήσει και για  άλλα φλέγοντα ζητήματα: τα εργασιακά και τις απεργίες -με την τελευταία παρέμβασή του για το ζήτημα να προκαλεί θύελλα αντιδράσεων από την Αντιπολίτευση και όχι μόνο.

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού:

«Να μας βάλετε δύσκολα»

«Ως αντιπολίτευση, επί τρία χρόνια, η ΟΝΝΕΔ μάς έκανε εύκολη τη ζωή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκής.

«Δουλέψαμε μαζί, παλέψαμε μαζί, κερδίσαμε μαζί. Ως Κυβέρνηση όμως σήμερα σάς ζητώ ακριβώς το αντίθετο: Να μας βάλετε δύσκολα! Να γίνετε οι πιο αυστηροί κριτές μας στην προσπάθεια να φέρουμε «το αύριο, τώρα», όπως λέει και το φετινό σας μήνυμα. Και κυρίως να εμβολιάσετε με πρωτοπόρα σκέψη ολόκληρο τον κομματικό οργανισμό της ΝΔ.»

» Από την ΟΝΝΕΔ, λοιπόν, έχω μόνο προσδοκίες και μίαν απαίτηση. Να κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση, αλλά με ακόμη μεγαλύτερη ορμή. Να γίνει κυψέλη των ιδεών της εποχής, αλλά και φορέας ενός νέου ακτιβισμού -του «ακτιβισμού του 21ου αιώνα». Αυτού, που παρεμβαίνει στα σύγχρονα προβλήματα όχι με θεωρητικές διακηρύξεις ή άναρθρες κραυγές. Αλλά, με καθημερινή δουλειά!».

«Να επουλώσετε πληγές που άνοιξαν ο λαϊκισμός και ο διχασμός»

«Οι ευθύνες σας μεγαλώνουν» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας:

«Καλείστε να επουλώσετε πληγές που άνοιξαν ο λαϊκισμός και ο διχασμός. Οφείλουμε πρώτοι να βαδίσουμε στο δρόμο της αλήθειας, του σχεδίου, της σκληρής δουλειάς.»

» Όταν κάποιοι έβλεπαν το πανεπιστήμιο είτε ως φέουδο είτε ως δίοδο πολιτικής καριέρας, η ΟΝΝΕΔ ζητούσε Παιδεία συνδεδεμένη με την αγορά εργασίας και την οικονομία.»

» Όταν οι περισσότεροι υμνούσαν τον κρατισμό, η δική μας παράταξη πρότεινε την ιδιωτική πρωτοβουλία ως τον δρόμο της ανάπτυξης. Η ΟΝΝΕΔ αγωνιζόταν και αγωνίζεται για την υπεράσπιση των αξιών της ελευθερίας.»

«Χρέος σας να αποκαταστήσετε το αληθινό άσυλο»

Φυσικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο πρόβλημα του brain drain, αλλά και στο θέμα του ασύλου.

«Να πάψει πια το μέλλον της πατρίδας μας να φεύγει εκτός συνόρων γιατί ασφυκτιά μέσα σε αυτά. Ήδη, με το δεύτερο κιόλας νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης, τα πανεπιστήμια είναι, πια, ελεύθερα από τον βραχνά της παρανομίας, της βίας και της παρεμπόδισης της ελεύθερης διδασκαλίας.»

» Χρέος δικό σας είναι να αξιοποιήσετε τώρα το νέο θεσμικό περιβάλλον, ώστε να αποκαταστήσετε το αληθινό άσυλο: Το άσυλο της γνώσης, των ιδεών και του ελεύθερου διαλόγου!».

«Αταλάντευτος στόχος να περιφρουρήσουμε το δικαίωμα στην εργασία»

Από το βήμα του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε άλλα κρίσιμα ζητήματα, όπως τα εργασιακά, αλλά και την επιστολική ψήφο.

«Σταθερός στόχος είναι η διαρκής επιμόρφωση των νέων. Δεν είναι μόνο το πανεπιστήμιο. Το βλέμμα μας είναι προσηλωμένο και στα παιδιά που κοιτάζουν μπροστά κοπιάζουν καθημερινά. Που σηκώνονται το πρωί ή που κοιμούνται αργά την νύχτα για ένα αβέβαιο μεροκάματο.»

» Στο χωριό ή στην πόλη, στο χωράφι ή στο εργοστάσιο. Αταλάντευτος στόχος μας είναι να περιφρουρήσουμε το δικαίωμα στην εργασία» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Τα golden boys του συνδικαλισμού ταλαιπώρησαν χιλιάδες συμπολίτες μας»

Στο σημείο αυτό δε επανάλαβε μάλιστα τη θέση του για την απεργία, για την οποία δέχθηκε τα πυρά της Αντιπολίτευσης και των συνδικάτων. Ο πρωθυπουργός επέμεινε, αγνοώντας για άλλη μια φορά τα άλλα κρίσιμα αιτήματα της προχθεσινής απεργίας, ότι τα golden boys του συνδικαλισμού ταλαιπώρησαν χιλιάδες συμπολίτες μας γιατί χάνουν τα προνομία τους.

«Μόλις προχθές, η Ελλάδα που λαχταρά να τρέξει μπροστά ένιωσε και πάλι γύρω της τα σκουριασμένα φρένα που θέλουν να την κρατούν καθηλωμένη. Και έτσι, μερικοί γραφειοκράτες συνδικαλιστές ταλαιπώρησαν για άλλη μία φορά εκατοντάδες συμπολίτες μας.»

» Με μία απεργία που έγινε γιατί; Γιατί με τις νέες ρυθμίσεις, οι επαγγελματίες εργατοπατέρες, το golden boys του συνδικαλισμού, χάνουν τα προνόμια τους! Τα σωματεία γίνονται αντιπροσωπευτικά και θα λογοδοτούν στα μέλη τους! Και οι αποφάσεις, η ιερή απόφαση για απεργία θα λαμβάνεται από την πλειοψηφία των εργαζομένων κι όχι από μικρές ομάδες σε σκοτεινά γραφεία».

Απάντησε μάλιστα και στις αιτιάσεις της Αντιπολίτευσης, που του άσκησε δριμεία κριτική τόσο για την ανάρτησή του για την απεργία της περασμένης Τετάρτης, όσο και για την ουσία, τις εργασιακές διατάξεις που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.

«Η αντιπολίτευση είχε το θράσος να μας ασκήσει κριτική επειδή δίνουμε περισσότερη ελευθερία στους εργαζόμενους. Μας κατηγόρησαν ότι είμαστε με τους λίγους. Ποιοι; Εμείς που μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ για όλους και ρίχνουμε τη φορολογία.»

» Γι’ αυτό ακριβώς θέλησα να παρέμβω και προσωπικά στο θέμα. Για να μιλήσω στο όνομα των πολλών κατά της αυθαιρεσίας των λίγων. Και να δηλώσω ότι, επιτέλους, δεν μπορούν 2.000 άτομα να αναστατώνουν την ζωή 4 εκατομμυρίων, κοστίζοντας ταυτόχρονα πολλά στην εθνική οικονομία».

Αναφαίρετο δικαίωμα των Ελλήνων του εξωτερικού η ψήφος

«Αναφαίρετο δικαίωμά τους οι νέοι στο εξωτερικό να ψηφίζουν με όλους τους Έλληνες από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει και στη χώρα μας την επιστολική ψήφο.»

» Να ενώσει έτσι τον παγκόσμιο ελληνισμό. Είναι κάτι αυτονόητο. Το χρωστάμε στα μυαλά και στα χέρια μας που ζουν και προοδεύουν εκτός συνόρων. Πρέπει η Βουλή με 200 ψήφους και μετά από διάλογο που είμαι διατεθειμένος να κάνω, να δώσουμε αυτή τη δυνατότητα στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κάναμε πράξη την ανανέωση»

«Κάναμε πράξη την ανανέωση. Δεν έμεινε μόνο στα λόγια» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Σε μία από τις πρώτες συνεντεύξεις που είχα δώσει το 1993, όταν ήμουν 25 ετών, – ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ακόμα πρωθυπουργός της Ελλάδος – είχα ερωτηθεί, πώς θα έβλεπα τον εαυτό μου ύστερα από δέκα χρόνια και αν θα γινόμουν πολιτικός.»

» Είχα απαντήσει τότε ότι αν κάποιος έμπαινε στην πολιτική στα 40 του έχοντας κάνει, προηγουμένως, ενδιαφέροντα πράγματα, μένοντας αλώβητος από το τοξικό περιβάλλον, τότε ενδεχομένως θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερο.»

» Γιατί δεν θα ήταν υποχρεωμένος να παίξει μέσα στους κανόνες του παιχνιδιού. Στα 51 μου χρόνια, τώρα, βρίσκομαι, στην άλλη «όχθη» για να επαναλάβω ακριβώς την ίδια άποψη. Όχι σαν συμβουλή, αλλά σαν παρότρυνση: Να κάνετε, παράλληλα με τη συμμετοχή σας στα κοινά και ενδιαφέροντα πράγματα για σας και για τους άλλους».

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024