Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βερολίνο: Γνωρίστε την πιο πρωτοποριακή πρωτεύουσα της Ευρώπης

Βερολίνο: Γνωρίστε την πιο πρωτοποριακή πρωτεύουσα της Ευρώπης

Τέχνη, διασκέδαση, γαστρονομία. Το Βερολίνο έχει όλα όσα χρειάζεστε.

Αν έχετε στο μυαλό σας κλασικά κτίρια και κρύα ατμόσφαιρα, ξεχάστε το! Το Βερολίνο είναι η πιο μοντέρνα και κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Ευρώπης, γι’ αυτό αν θέλετε κι εσείς να βιώσετε έντονες στιγμές αυτό το φθινόπωρο, τότε βάλτε στο πρόγραμμά σας το Βερολίνο.

Και αν έχετε την κάρτα Diners Club θα εκμεταλλευτείτε τα προνόμια που προσφέρει, για να ταξιδέψετε με άνεση, να ζήσετε μοναδικές εμπειρίες και να κάνετε τις αγορές σας κερδίζοντας Διπλάσιους Bonus Πόντους πραγματοποιώντας κάθε σας επιθυμία.

Κλείστε άμεσα την πτήση σας για Βερολίνο και βρεθείτε στον προορισμό σας σε μόλις 3 ώρες. Το κύριο αεροδρόμιο της πόλης είναι το Τέγκελ ενώ εναλλακτικά μπορείτε να προσγειωθείτε στο βοηθητικό διεθνές αεροδρόμιο Σένεφελντ που βρίσκεται 18 χλμ έξω από το Βερολίνο. Μην ξεχνάτε ότι με την Diners Club κάρτα σας μπορείτε να απολαύσετε exlusive χώρους αεροδρομίων και τα καλύτερα Airport Lounges  στα αεροπορικά σας ταξίδια, σε περισσότερα από 800 σημεία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Για τη διαμονή σας, αξιοποιήστε τα προνόμια της Diners Club κάρτα σας για να επιλέξτε μια σουίτα ή ένα προνομιακό δωμάτιο με θέα, για παράδειγμα στα Sofitel Berlin Kurfürstendamm, Grand Hyatt Berlin, Hilton Berlin, Crowne Plaza Berlin City Centre, Berlin Marriott Hotel, The Ritz-Carlton Berlin, Waldorf Astoria Berlin.

Τα must για έναν επισκέπτη

Το Τείχος του Βερολίνου

Ένας επισκέπτης στο Βερολίνο δεν μπορεί παρά να ρίξει μια καλή ματιά στο Τείχος που κάποτε χώριζε την πόλη στο δυτικό καπιταλιστικό και στο ανατολικό σοσιαλιστικό τμήμα. Το τείχος ύψους 2 μέτρων, που οι Δυτικοί ονόμασαν «Τείχος του Αίσχους», χτίστηκε το 1961 από τις αρχές της Ανατολικής Γερμανίας για να συγκρατήσει τη φυγή των κατοίκων της προς τη Δύση. Γκρεμίστηκε από τους Βερολινέζους και των δύο πλευρών στις 9 Νοεμβρίου 1989. Ένα τμήμα του, μήκους 1.300 μέτρων, έχει διασωθεί και αποτελεί την διάσημη East Side Gallery.

Πάνω στο τείχος δεκάδες καλλιτέχνες έχουν αφήσει το στίγμα τους, με εκατοντάδες γκράφιτι, το πιο διάσημο εκ των οποίων είναι το φιλί στο στόμα του Μπρέζνιεφ και του Χόνεκερ, ηγετών της Σοβιετικής Ένωσης και της Ανατολικής Γερμανίας.

Πύλη του Βρανδεμβούργου

Πρόκειται για τη διάσημη Πύλη-σύμβολο του Βερολίνου που βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρο Ούντερ Ντεν Λίντεν. Ο σχεδιασμός της έχει ως πρότυπο τα Προπύλαια της Ακρόπολης των Αθηνών, με τους δωρικούς κίονες και τις παραστάσεις από την ελληνική μυθολογία, ενώ πάνω στην πύλη δεσπόζει το Τέθριππο της Νίκης.

Mνημείο του Ολοκαυτώματος

Σε πολύ κοντινή απόσταση από την Πύλη τη Βρανδεμβούργου βρίσκεται το Μνημείο του Ολοκαυτώματος. Πρόκειται για ένα σχετικά νέο μνημείο καθώς δημιουργήθηκε μόλις το 2003 από τον Νεοϋορκέζο αρχιτέκτονα Πήτερ Αϊζενμάν και είναι αφιερωμένο στους Εβραίους της Γερμανίας και της υπόλοιπης Ευρώπης που εξοντώθηκαν από τους ναζί. Θυμίζει έντονα νεκροταφείο και αποτελείται από 2.711 γκρίζους μονόλιθους που δε φέρουν καμία αναφορά σε ονόματα ή ημερομηνίες. Οι μονόλιθοι στοιχίζονται σε ελαφρά κυματοειδή διάταξη και έχει ο καθένας μοναδικές διαστάσεις και μέγεθος.

Νησί των Μουσείων

Μπορείτε να επισκεφθείτε το Νησί των Μουσείων, όπου βρίσκονται το Παλαιό και το Νέο Μουσείο. Το Παλαιό μουσείο στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό μέγαρο και φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή αρχαίων ελληνικών και αιγυπτιακών εκθεμάτων, με πρωταγωνιστή την προτομή του Περικλή. Το Νέο Μουσείο απέχει λίγες δεκάδες μέτρα από το Παλαιό Μουσείο. Φιλοξενεί μια λαμπερή συλλογή από αιγυπτιακές αρχαιότητες, προεξάρχοντος της υπέροχης προτομής της Νεφερτίτης.

Πινακοθήκη

Μερικές εκατοντάδες μέτρα από την επιβλητική Potsdamer Platz βρίσκεται μία από τις καλύτερες πινακοθήκες της Ευρώπης. Η Πινακοθήκη του Βερολίνου στεγάζει αντιπροσωπευτικά έργα όλων των μεγάλων ευρωπαϊκών σχολών ζωγραφικής. Πάρτε το χρόνο σας για να απολαύσετε μερικούς από τους πιο διάσημους πίνακες ζωγραφικής.

Για να βρείτε περισσότερα αξιοθέατα, κατεβάστε εύκολα και δωρεάν την εφαρμογή Diners Club Travel Tools στο κινητό σας. Μέσω της εφαρμογής έχετε ανά πάσα στιγμή τον οδηγό της πόλης στα χέρια σας, ενώ μπορείτε να εντοπίσετε σημεία εξαιρετικά χρήσιμα στην περιήγησή σας όπως το κοντινότερο ΑΤΜ ή wifi hot spot.

Berlin by night

To Βερολίνο είναι από τις πόλεις που δεν κοιμάται ποτέ. Εκατοντάδες μπαρ, κλαμπ, εστιατόρια δίνουν τον τόνο της διασκέδασης σε αυτήν την πρωτεύουσα των μοναδικών εμπειριών. Επιλέξτε πού θα περάσετε το βράδυ σας.

Mitte

Το Mitte είναι από τις πιο hot γειτονιές του Βερολίνου. Θεωρείται ως η καρδιά της πρωτεύουσας γιατί όλα συμβαίνουν εκεί. Το βέβαιο είναι ότι το κλασικό και το μοντέρνο συνυπάρχουν σε απόλυτη αρμονία και εσείς μπορείτε να βρείτε εκεί το νέο αγαπημένο σας στέκι.

Neukolln

Για εκείνους που θεωρούν το Mitte ξεπερασμένο και αναζητούν κάτι ακόμη πιο progressive, η γειτονιά που τους ταιριάζει είναι το Neukolln. Η ατμόσφαιρα είναι πολύ πιο cool, κυριαρχεί η hip κουλτούρα και είναι το ιδανικό μέρος για αντισυμβατικά μαγαζιά και εναλλακτικές γεύσεις.

Kreuzberg

Αν όμως θέλετε να γνωρίσετε την ψυχή του Βερολίνου, επιλέξτε την Kreuzberg. Είναι η γειτονιά που δίνουν ραντεβού οι ντόπιοι και που συχνάζουν οι καλλιτέχνες. Πρόκειται για το πιο αυθεντικό και ταυτόχρονα καλλιτεχνικό spot της πόλης. Θα νιώσετε ότι ζείτε στο πιο ζωντανό, πολυπολιτισμικό και μοντέρνο σημείο της Ευρώπης.

Ώρα για shopping

Το Βερολίνο διαπρέπει και στον τομέα του shopping. Δεν έχετε παρά να εντοπίσετε μέσω της εφαρμογής Diners Club Travel Tools όλες τις επιχειρήσεις που προσφέρουν εκπτώσεις και προνόμια στα μέλη του Diners Club. Οι Διπλάσιοι Bonus Πόντοι που έχετε στη διάθεσή σας με την κάρτα Diners Club σάς δίνουν έξτρα δυνατότητες!

Θα βρείτε όλες τις φίρμες, μεταξύ αυτών και τις: Galeries Lafayette, Prada, Miu Miu, Nike, Tiffany & Co, Louis Vuitton, Lacost, Karl Lagerfeld, Gant, Gucci, Chanel, Bottega Venneta, Hermes, Ermenegildo Zegna, Fossil, Desigual.

Κατευθυνθείτε στην Kurfurstendamm στο Charlottenburg Wilmersdorf. Είναι η πιο ακριβή εμπορική περιοχή του Βερολίνου, όπου παρατάσσονται τα καταστήματα διεθνών σχεδιαστών και οι επώνυμοι οίκοι μόδας.

Επίσης, πολύ δημοφιλής εμπορική περιοχή είναι η Friedrichstrasse στο Mitte, όπου κυριαρχούν οι διεθνείς και οι τοπικοί σχεδιαστές. Για πιο funky και εναλλακτικές επιλογές ενδυμάτων κάντε μια βόλτα σε Bergmannstrasse και Oranienstrabe στο Kreuzberg.

Τι θα δοκιμάσετε

Η γαστρονομία έχει πάντα ξεχωριστή θέση στα ταξίδια μας και το Diners Club δημιουργήθηκε ακριβώς για εκείνους που λατρεύουν τα ταξίδια, την γαστρονομία και τις μοναδικές εμπειρίες. Το Βερολίνο έχει πολλές τέτοιες εμπειρίες να σας χαρίσει. Από καντίνες μέχρι εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin, οι επιλογές σας είναι ατελείωτες.

Δοκιμάστε ζεστό ψωμί και αρτοποιήματα νωρίς το πρωί στους διάσημους γερμανικούς φούρνους. Αργότερα, τσιμπήστε ένα σάντουιτς με παστράμι ή απολαύστε τα δημοφιλή λουκάνικα της τοπικής κουζίνας, τα χοιρινά Currywurst, που συνοδεύονται από πικάντικη σάλτσα κάρι, ντομάτα και τσίλι μαζί με πατάτες.

Για ένα παραδοσιακό γεύμα, επιλέξτε χοιρινά ποδαράκια με ξινολάχανο ή γεμιστή πάπια ή πέρκες και πέστροφες από τις γερμανικές λίμνες που μαγειρεύονται με δεκάδες νοστιμότατους τρόπους. Οι ντόπιοι λατρεύουν το σιγοψημένο μοσχάρι με σος σταφίδας, αλλά και το ψητό μαριναρισμένο σε ξύδι με σκόρδο.

Χρησιμοποιήστε τα προνόμια της Diners Club κάρτα σας για να κλείσετε τραπέζι για ένα κλασικό γερμανικό γεύμα ή δείπνο στο Reinhard’s am Kurfürstendamm. Αν, πάλι, είστε φαν της μεσογειακής κουζίνας, επιλέξτε το εστιατόριο Amici Amici, που φημίζεται για τις πίτσες και τα ζυμαρικά του, ή το 3 Minutes sur Mer που έχει εντυπωσιάσει με τη φιούζιον γαλλική κουζίνα του.

Σε ό,τι αφορά το ποτό, η μπύρα είναι ταυτισμένη με τη Γερμανία και το Βερολίνο, οπότε οφείλετε να επισκεφθείτε τις παραδοσιακές μπυραρίες για draft, lager ή βιολογικές ποικιλίες.

Ωστόσο, αξίζει να δοκιμάσετε και γερμανικό κρασί, λευκό ή κόκκινο, από τις νότιες περιοχές της χώρας. Ειδικά τις κρύες ημέρες και νύχτες ενδείκνυται το ζεστό γλυκό κρασί Glühwein με μπαχαρικά, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε όλες τις βόρειες χώρες της Ευρώπης. Πάρτε τη συνταγή για να φτιάχνετε το δικό σας Glühwein την εποχή των Χριστουγέννων και να κρατάτε πάντα την ανάμνηση του μοναδικού ταξιδιού στο Βερολίνο ζωντανή!

Απόλυτη αίσθηση ασφάλειας

Μην ξεχνάτε ότι οι premium αποδράσεις σας, όπως αυτό το ταξίδι στο Βερολίνο, συνοδεύονται από την απόλυτη αίσθηση ασφάλειας με την Diners Club κάρτα σας .

Τα δωρεάν Προγράμματα Ταξιδιωτικής Ασφάλειας προβλέπουν  το ενδεχόμενο απώλειας, κλοπής ή καταστροφής των αποσκευών, ή την καθυστέρηση αφίξεως των αποσκευών. Επιπλέον, υπάρχει η πρόβλεψη ασφάλισης για την καθυστέρηση της ή ακόμη και η εγκατάλειψη του ταξιδιού. Επιπλέον, τα Προγράμματα Ταξιδιωτικής Ασφάλειας του Diners Club προβλέπουν την ασφάλιση προσωπικής αστικής ευθύνης προς τρίτους για σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές. Ταξιδέψτε με ασφάλεια.

Τα προνόμια της Diners Club δεν αφορούν, όμως, μόνο τις εμπειρίες σας σε ταξιδιωτικούς προορισμούς, αλλά και την καθημερινότητά σας. Έτσι, η Diners Club σάς προσφέρει χωρίς επιπλέον χρεώσεις τις προνομιακές υπηρεσίες Προστασία Αγορών καθώς και Νομική Προστασία.

Η Προστασία Αγορών αφορά τις αγορές που κάνετε από την Ελλάδα με χρέωση της Κάρτας.  Οι αγορές σας προστατεύονται για χρονικό διάστημα 6 μηνών από κλοπή ή καταστροφή υπό ειδικές συνθήκες. Συγκεκριμένα, οι αγορές σας αξίας έως 1.000 ευρώ προστατεύονται από απώλεια λόγω ληστείας ή μετά από διάρρηξη του χώρου στον οποίο βρισκόταν το αντικείμενο, από πυρκαγιά ή ζημιά από εξωτερικά φυσικά φαινόμενα.

Η Diners Club είναι ένας κόσμος γεμάτος προνόμια. Χρησιμοποιήστε την κάρτα σας και κερδίστε Bonus Πόντους με διπλάσια αναλογία επομένως και διπλάσια επιβράβευση.

Γιατί Diners Club & Bonus, belong together.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024