Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σοφία Αρβανίτη: Μιλά για τον ήρωα αδελφό της που έσωσε δεκάδες ψυχές στο Μάτι

Σοφία Αρβανίτη: Μιλά για τον ήρωα αδελφό της που έσωσε δεκάδες ψυχές στο Μάτι

Για την απώλεια του αδελφού της, ο οποίος στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι έσωσε 73 ανθρώπους, μίλησε η Σοφία Αρβανίτη.

Για τον θάνατο του αδερφού της, Κώστα Αρβανίτη, του ήρωα ψαρά που έσωσε 73 άτομα κατά την διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι πέρυσι το καλοκαίρι, μίλησε η αδερφή του, Σοφία Αρβανίτη.

Ο Κώστας Αρβανίτης πέθανε φέτος τον Αύγουστο, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο. Μάλιστα, η σύζυγός του είχε αναφέρει πως τις δύσκολες εκείνες ώρες που πάλευε να σώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους μπορούσε από την πυρκαγιά στο Μάτι, «φώναζε με όση δύναμη του είχε αφήσει ο καρκίνος».

Στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, η Σοφία Αρβανίτη, η οποία μεταξύ άλλων μίλησε για την απώλεια του αδερφού της, ο οποίος έσωσε 73 ανθρώπους κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

«Είμαι πολύ περίεργα. Βιώνω μία τελείως καινούργια κατάσταση, λόγω της απώλειας του αδερφού μου. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Τα βλέπω όλα θολά, λίγο απόκοσμα, μέσα από ένα πέπλο», είπε χαρακτηριστικά η Σοφία Αρβανίτη και πρόσθεσε:

«Δεν θέλω να τον ξεχάσω. Θέλω κάθε μέρα να τον σκέφτομαι, όπως γίνεται και μέχρι τώρα. Μιλάω μαζί του και πιστεύω ότι με βοηθάει. Έχω δει αλλαγές στη ζωή μου. Ακόμη και αν αυτό είναι ένα παραμύθι που μου αρέσει να το συντηρώ… θέλω να νιώθω ότι υπάρχει ένας άνθρωπος στον ουρανό που μας προσέχει».

Όσο για την ηρωική του πράξη κατά την πυρκαγιά, η Σοφία Αρβανίτη δήλωσε:

«Ο αδερφός μου, την ημέρα των γενεθλίων του, στις 23 Ιουλίου του 2018, έσωσε 73 ανθρώπους στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Ήμασταν καλεσμένοι από τον ίδιο και την οικογένειά του, τον γιο του και τη γυναίκα του, να περάσουμε και αυτά του τα γενέθλια στο σπίτι του στη Νέα Μάκρη. Και με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει «μην ξεκινήσεις με τη μαμά να έρθετε, γιατί η περιοχή στο Μάτι έχει πάρει φωτιά και θα φύγουμε με τον Ταξιάρχη (σ.σ. το αλιευτικό σκάφος που είχε) να πάμε να σώσουμε τον κόσμο που έχει φύγει από τον χώρο της πυρκαγιάς και πάει προς τη θάλασσα»».

«Το να σώζεις 73 ανθρώπους και σκυλιά και ζώα, να τους παίρνεις πάνω στο σκάφος, να τους πηγαίνεις σε ασφαλές σημείο και να ξαναγυρνάς για να πάρεις κι άλλο κόσμο δείχνει ότι ο αδερφός μου ήταν ένας ήρωας. Η κηδεία του έγινε δημοσία δαπάνη και το θεωρώ ύψιστη τιμή για έναν άνθρωπο αυτό και είμαι περήφανη», δήλωσε η Σοφία Αρβανίτη.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο με όσα δήλωσε η Σοφία Αρβανίτη:

Ένας ήρωας με ψαροκάικο

Εκείνη η «μαύρη» ημέρα, στις 23 Ιουλίου, ο Κώστας Αρβανίτης είχε τα γενέθλιά του. Όπως είχε δηλώσει ο Αιγύπτιος ψαράς που ήταν μαζί του στο σκάφος, «εκείνο το βράδυ το αφεντικό μου, ο Κώστας Αρβανίτης, που είναι και ιδιοκτήτης του σκάφους, είχε γενέθλια και μετά τη δουλειά κανονίζαμε να γιορτάσουμε. Ενώ ήμουν σπίτι και ετοιμαζόμουν να βγω για τη γιορτή, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να τα παρατήσω όλα γιατί πρέπει να πάμε να σώσουμε ανθρώπους που πνίγονται. Κατέβηκα γρήγορα και μαζί με τον Κώστα, τον γιο του Δημήτρη και την γυναίκα του Χρύσα βγήκαμε αμέσως στα ανοιχτά γύρω στις 6.30 π.μ.».

«Ήμασταν το πρώτο καΐκι που βγήκε, πριν ακόμα από το λιμενικό. Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή, είχε πάρα πολύ αέρα και όταν πλησιάζαμε στο σημείο με τη φωτιά ο καπνός ήταν τρομερός. Από τον πολύ καπνό δεν μπορούσες να ξεχωρίσεις που ξεκινάει η θάλασσα. Ήμασταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση αλλά έπρεπε να μπούμε μέσα στο μαύρο καπνό […] Αυτοί οι άνθρωποι, μα το θεό, αν δεν ήμασταν εκείνη την ώρα εκεί να τους μαζέψουμε θα χανόντουσαν», είχε τονίσει ο Μεσαφέρ.

Η είδηση του θανάτου του Κώστα Αρβανίτη, του ψαρά-ήρωα, ο οποίος κατάφερε με το καΐκι του να σώσει δεκάδες πυρόπληκτους στο Μάτι, την νύχτα που η φονική πυρκαγιά κατέκαιγε την περιοχή προκάλεσε θλίψη στο πανελλήνιο.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024