Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Thomas Cook : Πρόγραμμα για 4.500 εργαζόμενους από τον ΟΑΕΔ

Thomas Cook : Πρόγραμμα για 4.500 εργαζόμενους από τον ΟΑΕΔ

Ειδικό πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ σε τουριστικές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πτώχευση της εταιρείας Thomas Cook

Την κατάρτιση ειδικού προγράμματος διατήρησης 4.500 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τη χρεοκοπία της Thomas Cook, αποφάσισε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΕΔ αναφέρει ότι «ανταποκρινόμενος άμεσα στην ανάγκη λήψης μέτρων που θα βοηθήσουν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πτώχευση της εταιρείας Thomas Cook Group», αποφάσισε, στη συνεδρίαση της 1/10/2019 του διοικητικού του συμβουλίου, την κατάρτιση «ειδικού προγράμματος διατήρησης 4.500 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, με επιχορήγηση της εργοδοτικής εισφοράς σε τουριστικές επιχειρήσεις, που επλήγησαν από την πτώχευση της εταιρείας ‘Thomas Cook Group’».

Ο Οργανισμός έχει προχωρήσει στην υποβολή γνώμης προς το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ).

Το «κανόνι» της Thomas Cook

Tο κανόνι της Thomas Cook προκαλεί τεράστιο πλήγμα στην τουριστική βιομηχανία της χώρας, μιας και η παρουσία της Thomas Cook στη χώρα μας είναι ισχυρή, διακινώντας εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες στην Ελλάδα και συνεργαζόμενη με πάνω από 40 ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού, περί τους 50.000 τουρίστες που έχουν έρθει μέσω της Thomas Cook είναι αυτή την στιγμή εγκλωβισμένοι σε προορισμούς ανά την Ελλάδα.

Σε μια πρώτη εκτίμησή του o Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) υπολογίζει τη ζημιά για τον ελληνικό τουρισμό μεταξύ 250 και 500 εκατ. ευρώ και προτείνει μέτρα για την στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων τα οποία, όπως τονίζει, πρέπει να ληφθούν άμεσα.

Έρευνα για την πτώχευση της Thomas Cook

Ιδιαίτερα βαρύ είναι το πλήγμα που υπέστη η υποδομή φιλοξενίας της χώρας από την πτώχευση της Thomas Cook, σύμφωνα με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ).

Με βάση έρευνα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, η συνολική ζημία στα καταλύματα της χώρας από την πτώχευση της Thomas Cook, αποτιμάται στα 315 εκατ. ευρώ.

Στην έρευνα καταγράφεται ότι από το σύνολο των 9.917 ξενοδοχείων της χώρας, 1.193 ξενοδοχεία συνεργάζονται με τον όμιλο Thomas Cook το 2019, αριθμητικό δεδομένο που αντιστοιχεί στο 12% του συνολικού ξενοδοχειακού δυναμικού της Ελλάδος.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024