Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mitsubishi MI-Tech Concept: Τεχνολογίες από το μέλλον σε σχεδιαστική… έξαρση

Mitsubishi MI-Tech Concept: Τεχνολογίες από το μέλλον σε σχεδιαστική… έξαρση

Η ιαπωνική φίρμα δημιούργησε ένα plug-in υβριδικό πρωτότυπο μοντέλο συνδυάζοντας off-road και cabrio χαρακτηριστικά το οποίο εφοδιάζει με φουτουριστικές τεχνολογίες που επιχειρούν να δώσουν μια γεύση από το ηλεκτρικό μέλλον.

Ένα πρωτότυπο μοντέλο που θα χρησιμεύσει ως «έκθεση τεχνολογίας» για το μέλλον της θα παρουσιάσει η ιαπωνική φίρμα στην έκθεση του Τόκυο η οποία ανοίγει αυλαία στις 24 Οκτωβρίου.

Επί του παρόντος, η ιαπωνική φίρμα έχει δώσει στη δημοσιότητα μόνο δύο teaser τα οποία όμως είναι αρκετά για να αποκαλύψουν ότι η Mitsubishi επέλεξε να συνδυάσει τις SUV αναλογίες με στοιχεία από τα ανοιχτά sportscars δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον σχεδιαστικά συνονθύλευμα το οποίο εκτός από τις προφανείς off-road καταβολές του στερείται πλήρως οροφής και θυρών.

Στην αθέατη πλευρά του MI-Tech, όπως ονομάζεται το πρωτότυπο βρίσκεται ένα plug-in υβριδικό σύνολο όπου ο κινητήρας εσωτερικής καύσης αναλαμβάνει να φορτίζει τις μπαταρίες, που με τη σειρά τους το αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο.

Αυτό αποτελείται από τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, ένα για κάθε τροχό, κάτι που σημαίνει ότι το σύστημα έχει σχεδιαστεί υπό το σκεπτικό μόνιμης τετρακίνησης.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις συστάσεις της Mitsubishi, το κουαρτέτο των ηλεκτροκινητήρων συμπληρώνεται από ένα ευφυές σύστημα διαχείρισης της μετάδοσης το οποίο, με τη συνδρομή αισθητήρων, υπολογίζει ξεχωριστά για κάθε τροχό, τις εκάστοτε απαιτήσεις για ροπή, αναλόγως με τις συνθήκες.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που αναλαμβάνει να συστήσει στο κοινό το Mi-Tech είναι ένα νέο σύστημα που προσιδιάζει σε λειτουργία το head-up display αλλά επί της ουσίας αποτελεί ένα παρμπρίζ επαυξημένης πραγματικότητας το οποίο προβάλλει χρήσιμες πληροφορίες και ενδείξεις στο παρμπρίζ. Στα φουτουριστικά τεχνολογικά χαρακτηριστικά του concept car συγκαταλέγεται και σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης το οποίο μπορεί να συνδράμει τον οδηγό, περιορίζοντας σημαντικά το ενδεχόμενο ατυχήματος.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024