Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον είχε όντως τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της αυστραλιανής κυβέρνησης στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, μετά τα δημοσιεύματα για άσκηση πιέσεων από τον ρεπουμπλικάνο πρόεδρο σχετικά με την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ.

«Να χυθεί φως»

«Η κυβέρνηση της Αυστραλίας είναι πάντοτε διατεθειμένη να προσφέρει τη βοήθεια και τη συνεργασία της στις προσπάθειες να χυθεί φως σε ζητήματα που τελούν υπό έρευνα», είπε ο εκπρόσωπος — ο οποίος δεν κατονομάζεται — στο τηλεοπτικό δίκτυο της Αυστραλίας ABC.

«Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την ετοιμότητά του [να προσφέρει συνδρομή] στη συνδιάλεξη με τον [αμερικανό] πρόεδρο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, κατά το τηλεοπτικό δίκτυο. Δεν διευκρίνισε πότε έγινε η συνδιάλεξη.

Δεν ήταν διαθέσιμος εκπρόσωπος των υπηρεσιών του Μόρισον για να σχολιάσει το δημοσίευμα όταν επικοινώνησε μαζί τους το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το δημοσίευμα

Η αμερικανική εφημερίδα The New York Times έγραψε πως ο Τραμπ άσκησε πίεση στον πρωθυπουργό της Αυστραλίας προκειμένου ο Μόρισον να δώσει εντολή να συγκεντρωθούν στοιχεία τα οποία ο ένοικος του Λευκού Οίκου πίστευε πως θα οδηγήσουν σε ανυποληψία την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Μιούλερ για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας