Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μήνυμα ΗΠΑ στην Κύπρο : Στενή συνεργασία για τους φυσικούς πόρους με την Κύπρο

Μήνυμα ΗΠΑ στην Κύπρο : Στενή συνεργασία για τους φυσικούς πόρους με την Κύπρο

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η συνεργασία των Ηνωμένων Πολιτειών με την Κύπρο βρίσκεται σε «ιστορικό υψηλό»

Για «στενή συνεργασία με την Κύπρο όσον αφορά την ανάπτυξη των φυσικών πόρων» και για κοινή «προώθηση της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου» κάνει λόγο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στη σκιά της κλιμάκωσης των τουρκικών προκλήσεων.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών απέστειλε τα συγχαρητήρια της αμερικανικής κυβέρνησης προς τον λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας επ’ ευκαιρία της 59ης επέτειο της Ανεξαρτησίας της.

Σε ιστορικό υψηλό οι σχέσεις

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται σε «ιστορικό υψηλό».

«Οι δύο χώρες συνεργάζονται στενά για να διευρύνουν τους εμπορικούς δεσμούς, να αναπτύξουν φυσικούς πόρους, να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία, να βελτιώσουν την ασφάλεια στη θάλασσα και να προωθήσουν τη σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Ο κ. Πομπέο επαναλαμβάνει την αμερικανική θέση, ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες για την επανένωση της Κύπρου ως διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Πιστεύουμε ότι ένα τέτοιο επίτευγμα είναι η καλύτερη ευκαιρία για το λαό της Κύπρου να έχει διαρκή ειρήνη».

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Αμερικανίδα πρέσβειρα στη Λευκωσία, Τζούντιθ Γκάρπερ, συνεχάρη την Κύπρο για την 59η επέτειο της ανεξαρτησίας της. «Τιμή μου να λαμβάνω μέρος στους σημερινούς εορτασμούς» πρόσθεσε.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024