Ένα νέο και αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο θα παρουσιάσει η Nissan στην επικείμενη έκθεση του Τόκυο, επιχειρώντας να δώσει μια γεύση από τα σχέδιά της για το αισθητικό και τεχνολογικό μέλλον των ηλεκτρικών city car.
Eκτός από την τετραγωνισμένη αισθητική του, το IMk Concept όπως ονομάζεται, είναι πεντάθυρο και έχει διαστάσεις μήκος 3,43 μ. πλάτος 1,51 μ. και ύψος 1,64 μέτρα στοχεύοντας σε όσο το δυνατόν περισσότερη άνεση.

Πλην της σχεδίασης, αξίζει να σημειωθεί ότι στην αθέατη πλευρά του βρίσκεται μια νέα αρχιτεκτονική ειδικά σχεδιασμένη για ηλεκτροκίνητα η οποία αποτελεί ένα πρώτο δείγμα των προθέσεων της Nissan να επεκτείνει την ηλεκτρική γκάμα της προς τα κάτω, προετοιμάζοντας ένα δυνάμει αντίπαλο για μοντέλα όπως το Honda e ή επόμενη γενιά του Fiat 500 e.

Εκτός από το δίπτυχο ηλεκτροκίνησης και μεγιστοποίησης της ευρυχωρίας, το iMK αποτυπώνει το σκεπτικό της Nissan για την ηλεκτροκίνηση το οποίο χαρακτηρίζεται από ενός είδους αφαιρετικής και τεχνολογικά ενσυνείδητης πολυτέλειας η οποία είναι ευχάριστα αναντίστοιχη με το εξαιρετικά περιορισμένο μέγεθος του αυτοκινήτου.

Ενδεικτικά το εσωτερικό διαθέτει λεπτομέρειες από χαλκό και ξύλο, φιλοξενεί, αντί καθισμάτων, έναν καναπέ με λευκή επένδυση που υπόσχεται εξαιρετική άνεση στους καθήμενους ενώ όλες οι λειτουργίες συγκεντρώνονται σε μια κεντρική οθόνη που καταλαμβάνει το ήμισυ της έκτασης του ταμπλό και συγκεντρώνει τις ζωτικές ενδείξεις του πίνακα οργάνων και αυτές του infotainment.

Για την ακρίβεια μοναδική αναλογική παραφωνία στην ψηφιακή εικόνα του εσωτερικού, είναι το τιμόνι και ο επιλογέας σχέσεων καθώς το σύνολο των υπόλοιπων λειτουργιών, βασικών ή περιφερειακών είναι διαχειρίσιμες μέσω οθονών αφής.

Επίσης, σύμφωνα με τις συστάσεις της ιαπωνικής φίρμας, το πρωτότυπο Nissan διαθέτει τεχνολογία Invisible-to-Invisible η οποία στο λεξιλόγιο της ιαπωνικής φίρμας ισοδυναμεί με σύστημα επικοινωνίας με άλλα οχήματα αλλά και σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Pro Pilot το οποίο επιτρέπει τη διαδιακασία αυτόνομης στάθμευσης και κίνησης σε αυτοκινητόδρομο χωρίς να απαιτείται η συνδρομή του οδηγού.

Γράψτε το σχόλιο σας