Απόλυτα ικανοποιημένος από τον τρόπο διαξεγωγής της Euroleague εμφανίστηκε σε δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της κορυφαίας ευρωπαϊκής μπασκετικής διοργάνωσης μίλησε για μια λίγκα με σταθερά 16 συμβόλαια και άλλα δύο μέσω Eurocup.

Αναλυτικά:

«Πιστεύω πως έχουμε βρει το κατάλληλο σύστημα για τη διοργάνωση, με την αλλαγή της regular season πριν από μια τριετία. Οι αριθμοί αποδεικνύουν πως ο κόσμος θέλει να βλέπει ασταμάτητα δράση και την αντιπαλότητα των κορυφαίων ομάδων και παικτών. Επομένως, αυτό είναι κάτι που δεν θα αλλάξουμε και θα παραμείνει ως έχει στο μέλλον.

Οι όποιες αλλαγές προκύψουν στη διοργάνωση θα έχουν να κάνουν με τη γεωγραφική μας επέκταση. Όμως, αυτό δεν θα ταυτιστεί απαραίτητα και με την αύξηση του αριθμού συμβολαίων. Είναι νωρίς για να μπούμε σε λεπετομέρεις, καθώς οι ομάδες δεν έχουν συμφωνήσει ακόμα γι’ αυτά τα θέματα.

Όμως, κατά γενική ομολογία, για να πάει η διοργάνωση στο επόμενο επίπεδο θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά στην ενίσχυση της σταθερότητας και της αύξησης των εσόδων των ομάδων.

Έχω πει ξανά στο παρελθόν πως το όραμά μου είναι μια λίγκα με 16 σταθερά συμβόλαια, που θα μας δώσουν την ευκαιρία να ωριμάζουμε συνολικά το προϊόν, μαζί με δύο επιπλέον συμβόλαια, που θα δίνονται στο Eurocup, μέσα από ένα σύστημα ανόδου – υποβιβασμού, που θα επιτρέψει σε φιλόδοξα και σταθερά πρότζεκτ να βρουν τον δρόμο τους προς την ελίτ».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο