Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφακτηρία : Πόλος έλξης για τους επισκέπτες της Μεσσηνίας

Σφακτηρία : Πόλος έλξης για τους επισκέπτες της Μεσσηνίας

Η Σφακτηρία, γυμνή από δέντρα σήμερα αλλά δασώδης στην αρχαιότητα, είναι κατ' ουσίαν ένας τεράστιος φυσικός λιμενοβραχίονας (με μήκος 4.000 μ., πλάτος 500-1.000 μ. και ύψος που φθάνει τα 150 μ.), που ορίζει τον κόλπο της Πύλου και τον προστατεύει από το πέλαγος

Μακρόστενο νησί που κλείνει από τα δυτικά το ξακουστό Nαβαρίνο, τον κόλπο της Πύλου, η Σφακτηρία αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες της Μεσσηνίας.

Η Σφακτηρία, γυμνή από δέντρα σήμερα αλλά δασώδης στην αρχαιότητα, είναι κατ’ ουσίαν ένας τεράστιος φυσικός λιμενοβραχίονας (με μήκος 4.000 μ., πλάτος 500-1.000 μ. και ύψος που φθάνει τα 150 μ.), που ορίζει τον κόλπο της Πύλου και τον προστατεύει από το πέλαγος.

Στο νησί θα δείτε το μνημείο των ελλήνων πεσόντων στη μάχη της Σφακτηρίας (26 Απριλίου 1825) —μεταξύ αυτών, ο Τσαμαδός, ο Αναγνωσταράς και ο Σαχίνης—, το μνημείο του γάλλου αξιωματικού Μαλέ, τον τάφο του φιλέλληνα πρίγκιπα Παύλου Mαρία Bοναπάρτη, ανιψιού του Ναπολέοντα, το μνημείο του φιλέλληνα Σανταρόζα, που έχασε τη ζωή του στη μάχη της Σφακτηρίας, και το μνημείο των ρώσων πεσόντων στη ναυμαχία του Ναβαρίνου.

Κοντά στο μνημείο των Ρώσων βρίσκεται το εκκλησάκι της Αναλήψεως (Παναγούλα), στο δε βόρειο άκρο του νησιού το ύψωμα του Προφήτη Ηλία, όπου έλαβε χώρα το τελικό στάδιο της μάχης μεταξύ Αθηναίων και Σπαρτιατών το 425 π.Χ., κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου — οι επιζήσαντες Σπαρτιάτες αναγκάστηκαν, τελικά, να παραδοθούν στις δυνάμεις του αθηναίου στρατηγού Κλέωνα.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024