Η Toyota ανανέωσε την συμφωνία της με την Subaru η οποία εκτός από το ήδη ανακοινωθέν ηλεκτροκίνητο SUV το οποίο θα εξελίξουν από κοινού, προβλέπει την εξέλιξη μιας νέας γενιάς για το δίδυμο των sportscars GT86 και BRZ.

Επί του παρόντος δεν έχουν ανακοινωθεί προδιαγραφές για τη δεύτερη γενιά των ιαπωνικών sportscars πέρα από το γεγονός ότι θα εξακολουθήσουν να είναι πισωκίνητα αλλά κυρίως, ότι η νέα γενιά τους δεν θα αποτελεί απλώς  μετεξέλιξη των μέχρι σήμερα γνωστών εκδοχών τους, αλλά θα σχεδιαστεί από το μηδέν.

Αν και οι Ιάπωνες δεν έχουν προς το παρόν ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα έλευσης της νέας δεύτερης γενιάς των GT 86 και BRZ, με δεδομένα ότι, κατά τον γενικό κανόνα, ο κύκλος ζωής των αυτοκινήτων προσδιορίζεται σε επτά με οκτώ χρόνια και  ότι τα ιαπωνικά sportscars έκαναν την εμφάνισή τους περί το 2012, η επικρατέστερη εκδοχή είναι να δούμε τη νέα γενιά περί τα τέλη του 2020.

Εκτός από την εξέλιξη της νέας γενιάς των δύο sportscars, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, οι δύο εταιρείες θα συμπράξουν για την κατασκευή μιας νέας αρχιτεκτονικής η οποία θα προοριστεί για την φιλοξενία αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων με την αρχή να γίνεται από ένα C-Segment SUV το οποίο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του εντός του α΄εξαμήνου του 2020.

Πλην των τεχνολογικών και προϊοντικών πτυχών της συνεργασίας τους, αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η Toyota προσφάτως αύξησε το μερίδιο της στη Subaru κατά 3,17%, κατέχοντας πλέον το 20%.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο