Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 0-1

Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 0-1

Ο κορυφαίος του αγώνα, Γκίας Ζαχίντ, με ένα υπέροχο γκολ στο 20', χάρισε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό με 1-0 απέναντι στον Πανιώνιο. Καλύτεροι οι παίκτες του Δώνη, είχαν δύο δοκάρια και πολλές ευκαιρίες για να καθαρίσουν το ματς από νωρίς.

Νίκη – ανάσα για τον Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη, αλλά και εμφάνιση που δείχνει την αγωνιστική άνοδο της ομάδας του Δώνη, μία εβδομάδα μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Οι πράσινοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχαν σε καταπληκτική μέρα τον Γκίας Ζαχίντ, που ήταν ο σκόρερ του μοναδικού γκολ στο 20′ και βρήκαν το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα. Δοκάρια με Ινσούα και Μπουζούκη είχαν οι παίκτες του Δώνη, κακός ο Πανιώνιος που δεν κατάφερε να απειλήσει.

Τόσο ο Παναθηναϊκός συνολικά, όσο και ο Γκίας Ζαχίντ ατομικά, μπήκαν στο γήπεδο με σκοπό αυτή τη φορά να μη χάσουν ούτε… λεπτό. Και μόλις στο 4’ χάθηκε η πρώτη πολύ καλή ευκαιρία, με τον Πακιστανό να ελίσσεται υπέροχα παίρνοντας την μπάλα έξω αριστερά, να περνάει όποιον βρίσκει μπροστά του και να σουτάρει μέσα από την περιοχή, με τον Κότνικ να είναι σε ετοιμότητα.

Ο Παναθηναϊκός πίεζε ψηλά, με αποτέλεσμα να κλέψει πολλές μπάλες, είχε συνοχή στο παιχνίδι του, με τις γραμμές να είναι κοντά και προσπαθούσε με την μπάλα κάτω να βρει τους χώρους προκειμένου να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή. Μοναδική παραφωνία;

Ο Ματίας Γιόχανσον που έδειξε να βρίσκεται σε πολύ κακή μέρα, κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο και επιτρέποντας στον Πανιώνιο να βγαίνει με αξιώσεις από τα αριστερά. Από ένα λάθος του Σουηδού προήλθε η πρώτη ευκαιρία του Πανιωνίου έπειτα από στημένη φάση, ενώ από στημένη φάση ήταν και η καλύτερη φάση των γηπεδούχων με τον Αραμπούλι να σηκώνεται μόνος του για κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα άουτ στο 16’.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί με τον κορυφαίο του παίκτη. Ο Ζαχίντ πήρε την μπάλα σε θέση μέσα αριστερά από τον Ινσούα και με καταπληκτική εκτέλεση την έστειλε στην απέναντι γωνία, ανοίγοντας το σκορ για τον Παναθηναϊκό.

Οι παίκτες του Δώνη είχαν τον έλεγχο του αγώνα σε όλο το πρώτο ημίχρονο, κρατούσαν μακριά από την εστία τους τον Πανιώνιο και προσπαθούσαν να απειλήσουν και από τα άκρα και από τον άξονα, με τους κεφάτους Ζαχίντ και Μπουζούκη να φτιάχνουν όλο το παιχνίδι μεσοεπιθετικά.

Θα μπορούσε να έρθει και δεύτερο γκολ στο φινάλε, αλλά το σουτ του Ινσούα σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ νωρίτερα ο Πανιώνιος έμεινε με έντεκα παίκτες στο γήπεδο, αντί για δέκα, με τον Μανιάτη να ρίχνει σφαλιάρα στον Περέα και τον Ευαγγέλου παρ’ όλο που είδε τη φάση στο VAR να τον κρατάει στο γήπεδο και να του δείχνει απλή κίτρινη.

Κυρίαρχος Παναθηναϊκός, θα μπορούσε μεγαλύτερο σκορ

Οι «πράσινοι» μπήκαν ορμητικά και επιθετικά και στο δεύτερο ημίχρονο και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να καθαρίσουν το παιχνίδι. Αλλά έπεσαν σε έναν καταπληκτικό Κότνικ, που κράτησε μόνος του το σκορ στα επίπεδα του 1-0. Στο 46’ σταμάτησε σε τετ α τετ τον Περέα, ενώ στο 47’ ο Παναθηναϊκός είχε δεύτερο δοκάρι σε σουτ του Μπουζούκη.

Στο 51’ νέα καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό και νέα μεγάλη επέμβαση του Κότνικ σε κεφαλιά του Ζαχίντ, ο οποίος ήταν πρωταγωνιστής και στη φάση του 77’, προσπαθώντας να σκοράρει με ανάποδο ψαλίδι.

Η καταπληκτική λειτουργία του Παναθηναϊκού μεσοαμυντικά, με τον Σένκεφελντ να ηγείται, κράτησε τον Πανιώνιο μακριά από την εστία του Διούδη, με τους «πράσινους» να παίρνουν πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 1-0 την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα και να επιβεβαιώνουν για δεύτερη σερί αγωνιστική την αγωνιστική τους άνοδο.

Πανιώνιος: Κότνικ, Ρέντζας (84’ Παπανικολάου), Σαραμαντάς, Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Άρτσε (66’ Μιλόγεβιτς), Κόρμπος, Μαξίμοβιτς, Τσιλούλης, Αραμπουλί, Μανιάτης (57’ Καμαρά).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Δώνης, Κουρμπέλης, Μπουζούκης (88’ Χατζηθεοδωρίδης), Ζαχίντ, Μολό (71’ Μπεκ), Περέα (67’ Κολοβός).

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024