Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός : Ο Δώνης σαν συνήγορος του Μαρτίνς

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός : Ο Δώνης σαν συνήγορος του Μαρτίνς

Ο Γιώργος Δώνης υπερασπίστηκε τις επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς στο ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, ενώ μίλησε και για τα συστήματα που δεν… παίζουν ποδόσφαιρο

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη που παραχώρησε στη NOVA εν όψει του αγώνα με τον Πανιώνιο, μίλησε και για άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Όπως για τα συστήματα που δεν… παίζουν ποδόσφαιρο, αλλά και για τα όσα γράφτηκαν/ειπώθηκαν για τον Πέδρο Μαρτίνς σπεύδοντας να υπερασπιστεί τον ομόλογό του για την απόφαση να παρατάξει ίδια ενδεκάδα κόντρα σε Τότεναμ και Τριφύλλι.

«Υπάρχει παραλογισμός»

Ο Δώνης υπεραμύνθηκε των επιλογών του Πορτογάλου προπονητή, λέγοντας:

«Υπάρχει κι ένας παραλογισμός σ’ ότι αφορά την κριτική γύρω από το ποδόσφαιρο και την κάθε ομάδα. Δηλαδή – ας πούμε – έβλεπα την προηγούμενη εβδομάδα τον Ολυμπιακό που είχε να παίξει ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μετά από τέσσερις ημέρες κι όλοι την «πέσανε» στον προπονητή του Ολυμπιακού γιατί δεν έκανε… rotation κι έβαλε την κανονική του ομάδα με τον Παναθηναϊκό μετά από τέσσερις ημέρες. Που οι ομάδες όλες μετά από τέσσερις ημέρες είναι ξεκούραστες.

Αν έκανε rotation κι έχανε το ματς από τον Παναθηναϊκό θα υπήρχε κριτική γιατί έκανε rotation και δεν κατέβασε τη βασική του ενδεκάδα. Τώρα που δεν έκανε rotation, υπάρχει το γιατί δεν ξεκούρασε παίκτες. Δηλαδή οι αγγλικές ομάδες που μπορεί να κάνουν μια αλλαγή ή καμία, αντέχουν. Οι ελληνικές ομάδες με το επίπεδο του Ολυμπιακού δεν μπορεί ν’ αντέξει. Υπάρχει ένας παραλογισμός.

Εμείς, παίξαμε μ’ έναν τρόπο ποδοσφαίρου που δε μας ενδιέφερε τόσο η δημιουργία, μετά μπήκαμε στη διαδικασία αυτό μας ταιριάζει.
Να δούμε αν μας ταιριάζει – περισσότερο – με τον Πανιώνιο, που θα έχουμε περισσότερο την μπάλα στα πόδια και το αν θα είμαστε δημιουργικοί. Γιατί πολλές φορές νομίζουμε πως ένα σύστημα παίζει ποδόσφαιρο.

Όχι, οι ποδοσφαιριστές παίζουν ποδόσφαιρο, είτε παίζεις ένα σύστημα 4-3-3 είτε 4-2-3-1, όταν είσαι στο αντίπαλο μισό, το να μπορείς να ντριπλάρεις, το να μπορείς να πασάρεις, το να μπορείς να κάνεις σέντρα, το να μπορείς να κάνεις σουτ είναι πολύ απλά πράγματα στο ποδόσφαιρο κι όταν είσαι ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, όποιο κι αν είναι το σχέδιο, είτε είναι με 3-5-2 είτε με 4-2-3-1 είτε είναι με 4-3-3 θα πρέπει να το κάνεις καλά.

Παίζουν τα συστήματα ποδόσφαιρο σε ότι αφορά την αμυντική λειτουργία για να περιορίσεις τον αντίπαλο. Στην επιθετική λειτουργία δε σου μαθαίνει κανένα σύστημα αν θα βγεις στην άκρη να φέρεις σωστά την μπάλα μέσα στην περιοχή ή στο ένας εναντίον ενός να ντριπλάρεις ή να πασάρεις».

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024