Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σ. Κυμπουρόπουλος στο One Channel: Δεν μπορούσα να βάλω στον ίδιο κουβά ναζισμό – κομμουνισμό

Σ. Κυμπουρόπουλος στο One Channel: Δεν μπορούσα να βάλω στον ίδιο κουβά ναζισμό – κομμουνισμό

«Ηταν μια πολύ συνειδητή απόφαση» είπε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος για το γεγονός ότι επέλεξε το «λευκό» στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που παραλληλίζει την ΕΣΣΔ με τη ναζιστική Γερμανία.

Για την απόφασή του να επιλέξει το «λευκό» στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που παραλληλίζει την ΕΣΣΔ με τη ναζιστική Γερμανία, τη Γκρέτα Τούνμπεργκ, καθώς και τις πρώτες εντυπώσεις από τις Βρυξέλλες μίλησε στην εκπομπή One Talk Weekend ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

«Ηταν μια πολύ συνειδητή απόφαση. Μια απόφαση την οποία έκατσα, έκρινα και αξιολόγησα προτού ψηφίσω. Σε αυτή την εξίσωση υπήρχε ο κίνδυνος να δικαιολογήσουμε φάσεις, όπως είναι η περίπτωση του θανάτου του Φύσσα από τη ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, και να τα βάλουμε όλα σε ένα πλαίσιο ιδεολογίας» είπε ο κ. Κυμπουρόπουλος απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε.

«Δεν μπορούσα να βάλω στον ίδιο κουβά κάτι που γεννιέται για να σκοτώσει και κάτι άλλο που είναι μια ιδεολογία η οποία λανθασμένα εξελίχθηκε και έφτασε στο να σκοτώνει» πρόσθεσε, τονίζοντας πως «το αποτέλεσμα είναι ο θάνατος, ωστόσο το πώς ξεκίνησε έχει ουσία και σε αυτή την αρχή δεν μπορείς να εξισώνεις».

Για Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Είναι ωραίο που οι μεγάλοι ακούν τους μικρούς»

Αναφερόμενος στον αγώνα που δίνει η 16χρονη Σουηδέζα Γκρέτα Τούνμπεργκ για το Κλίμα, ο ευρωβουλευτής έκανε λόγο για ένα κορίτσι που δείχνει τις ανησυχίες της, ωστόσο -όπως είπε- δεν αρκεί αυτό. «Είναι ωραίο που οι μεγάλοι ακούν τους μικρούς, πρέπει όμως αυτό να έχει κι ένα αποτέλεσμα. Αντίδραση στην αντίδραση γιατί δεν βγάζει πουθενά».

Ερωτώμενος αν έχει παίξει ρόλο το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η Γκρέτα προκειμένου να εισακουστεί περισσότερο, ο κ. Κυμπουρόπουλος σημείωσε πως «η Γκρέτα μέσα από τις γνώσεις της μπόρεσε να μιλήσει για την κλιματική αλλαγή». «Εγινε γνωστή μέσω της κίνησής της για το περιβάλλον ανεξάρτητα από το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει» πρόσθεσε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις εκλογές και στην ψήφο με την οποία τον τίμησαν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες του, λέγοντας πως οι περισσότεροι έκριναν την πορεία του τόσα χρόνια στα κοινά. «Όλοι έχουμε αξία σε αυτή τη ζωή και όλοι πρέπει να έχουμε φωνή» υπογράμμισε.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024