Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον

Στον «χορό» της ηλεκτροκίνησης η νέα γενιά μοντέλων της Alpine

O επικεφαλής της Renault αποκάλυψε ότι οι μελλοντικές προτάσεις της Alpine δεν θα αποτελέσουν εξαίρεση από τον «κανόνα» εξηλεκτρισμού.

Τα μελλοντικά μοντέλα της Alpine «δεν μπορούν να ξεφύγουν» από τις εξελίξεις της τεχνολογίας και θα υιοθετήσουν ηλεκτροκίνηση δήλωσε ο Oliver Murguet, επικεφαλής πωλήσεων του ομίλου Renault.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, παρά τον χαρακτήρα των Alpine ο οποίος εστιάζει στο χαμηλό βάρος και στη λιτή sportscar λογική είναι αναπόφευκτη η υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης από τη νέα γενιά μοντέλων της γαλλικής φίρμας. «Ο εξηλεκτρισμός θα είναι μαζικός. Πρέπει να εντατικοποιήσουμε την εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης και η Alpine δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση»

Παρ΄όλα αυτά, το στέλεχος της Renault απέφυγε να δώσει χρονοδιάγραμμα για την ένταξη ηλεκτροκίνητης τεχνολογίας στο portfolio των Alpine, μην ξεκαθαρίζοντας επίσης την μορφή της τεχνολογίας που θα υιοθετήσει, αν και το πιθανότερο είναι ότι, αρχικά τουλάχιστον, θα αξιοποιηθεί υβριδική τεχνολογία.

Αυτό που μένει να αποσαφηνιστεί επίσης είναι το κατά πόσο η Alpine θα αξιοποιήσει εναλλακτικές τεχνολογίες και στο διάδοχο του A110, καθώς κάτι τέτοιο ενδεχομένως θα αλλοίωνε τον χαρακτήρα του γαλλικού sportscar το οποίο έχει βάρος μόλις 1.103 κιλά.

Σε κάθε περίπτωση αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ήδη υπάρχουν πληροφορίες για τη διεύρυνση της γκάμας της Alpine προς νέες κατευθύνσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να πάρουν και την μορφής ενός crossover επιδόσεων για το οποίο λόγω δεδομένα αυξημένου βάρους, δεν θα αποτελεί «πρόβλημα» η προσθήκη ενός υβριδικού συνόλου.

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024