Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ: Η Μέρκελ λέει πολλά αλλά δεν κάνει τίποτα

Τραμπ: Η Μέρκελ λέει πολλά αλλά δεν κάνει τίποτα

«Η Μέρκελ λέει πολλά για την Ουκρανία και δεν κάνει τίποτα», φέρεται να ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ, στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι

«Όλο μιλάει και τίποτα δεν κάνει» φέρεται να είπε για την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ο Ντόναλντ Τραμπ στο επίμαχο τηλεφώνημα που είχε το καλοκαίρι με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που δόθηκε στην δημοσιότητα.
«Η Μέρκελ λέει πολλά για την Ουκρανία και δεν κάνει τίποτα», φέρεται να ανέφερε ο Τραμπ, λέγοντας στον Ζελένσκι ότι οι ΗΠΑ μπορούν να κάνουν περισσότερα πράγματα για το Κίεβο απ’ ότι η Γερμανία και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.

«Η Γερμανία μόνο μιλάει»

Οι ΗΠΑ θα κάνουν «πολύ περισσότερα από όσα κάνουν τα ευρωπαϊκά κράτη… Η Γερμανία δεν κάνει σχεδόν τίποτα για εσάς. Το μόνο που κάνει είναι να μιλάει… Οι ΗΠΑ, από την άλλη πλευρά, αντιμετώπισαν την Ουκρανία πολύ, πολύ καλά», είπε ο Τραμπ.

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρόεδρος συμφώνησε με τον Αμερικανό ομόλογό του: «Οι ΗΠΑ στήριξαν την Ουκρανία όχι 100%, αλλά 1000%».

«Ουδέν σχόλιον» από το Βερολίνο

Από την πλευρά του το Βερολίνο έχει αρνηθεί να σχολιάσει τον επίμαχο διάλογο και την αναφορά στη γερμανική κυβέρνηση. «Δεν σχολιάζουμε», δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης στο Γερμανικό Πρακτορείο DPA.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, η Γερμανία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος χορηγός της Ουκρανίας μετά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ. Από την αρχή της κρίσης στην Ουκρανία το 2014, η Γερμανία υποστήριξε το Κίεβο με το ποσό των 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, προσθέτει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024