Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μετά την εθελούσια, τι;

Μετά την εθελούσια, τι;

Νέες επαγγελματικές ευκαιρίες μπορούν να ανοίξουν για όσους τραπεζικούς υπαλλήλους θα διαλέξουν την εθελούσια έξοδο από τη δουλειά τους

Τα τελευταία χρόνια χιλιάδες τραπεζικοί υπάλληλοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με την εθελούσια έξοδο. Αν και αυτή η προοπτική μπορεί να φαίνεται τρομακτική για κάποιους, στην πραγματικότητα όμως μπορεί να γίνει η ευκαιρία για ένα επιτυχημένο επαγγελματικό αύριο αρκεί να γίνουν οι σωστές επιλογές.

Ο κλάδος της φροντιστηριακής εκπαίδευσης είναι μια «σταθερή αξία» στα εκπαιδευτικά δρώμενα της χώρας μας εδώ και πολλές δεκαετίες και ένας από τους πιο ασφαλείς για να επενδύσει κάποιος. Είτε πρόκειται για διδασκαλία ξένων γλωσσών, κέντρα μελέτης για μαθητές του δημοτικού, κέντρα πληροφορικής & ρομποτικής, φοιτητικά φροντιστήρια και φυσικά, φροντιστήρια για τους μαθητές του Λυκείου που διεκδικούν μια θέση στο Πανεπιστήμιο θεωρούνται πλέον είδος πρώτης ανάγκης και όλοι οι γονείς θέλοντας να προσφέρουν στα παιδιά τους ένα καλύτερο μέλλον, τα προτιμούν.

Πού είναι η κατάλληλη επένδυση;

Τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς ο μεγαλύτερος φροντιστηριακός όμιλος στην Ελλάδα, με 64 παραρτήματα σε όλη τη χώρα και με πάνω από 8.600 μαθητές να φοιτούν σε αυτά, αναπτύσσονται με τη μέθοδο του franchise. Η έλλειψη ανάλογης προϋπηρεσίας δεν παίζει ρόλο στο να προχωρήσει κάποιος ανοίγοντας το δικό του εκπαιδευτικό κέντρο. Οι υποδομές του Ομίλου υποστηρίζουν σε κάθε βήμα τη λειτουργία όλων των φροντιστηρίων και οι συνεργάτες franchisees του, από την πρώτη κιόλας ημέρα της ένταξής τους στον Όμιλο, αισθάνονται μέλη μίας μεγάλης οικογένειας που καθημερινά τους υποστηρίζει και τους οδηγεί στην επιτυχία του εκπαιδευτικού τους κέντρου.

Οι επιχειρηματικές προτάσεις του Ομίλου που αναπτύσσονται με τη μέθοδο του franchise είναι οι κάτωθι:

  • Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης
  • Κέντρα Ξένων Γλωσσών
  • Κέντρα Μελέτης για μαθητές Δημοτικού
  • Κέντρα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
  • Κέντρα Πληροφορικής
  • Φοιτητικά Φροντιστήρια

Οι συνεργάτες του Ομίλου μπορούν και συνδυάζουν στα φροντιστήρια τις ανωτέρω εκπαιδευτικές υπηρεσίες, δημιουργώντας εκπαιδευτικούς πολυχώρους.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Πουκαμισάς ξεκίνησε πριν από 31 χρόνια στον Πειραιά από τον μαθηματικό Αθανάσιο Πουκαμισά, τωρινό Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα άνοιξαν και άλλα φροντιστήρια σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αρχικά με ιδιόκτητα φροντιστήρια και στη συνέχεια με franchise. Σήμερα ο Όμιλος έχει δημιουργήσει καθετοποιημένες κεντρικές υπηρεσίες, πιστοποιημένες με σύστημα ISO, στις οποίες εργάζονται 55 εξειδικευμένα στελέχη, τα οποία υποστηρίζουν άρτια τη λειτουργία των 64 φροντιστηρίων του, των 57 κέντρων μελέτης, των 40 κέντρων εκπαιδευτικής ρομποτικής, των 41 κέντρων πληροφορικής, των 7 κέντρων ξένων γλωσσών, των 2 φοιτητικών φροντιστηρίων, του διαδικτυακού φροντιστηρίου και του εκδοτικού του οίκου.

Τα θετικά στοιχεία της επένδυσης σε ένα φροντιστήριο είναι η χαμηλή επένδυση, η ασφάλεια που διαθέτουν αυτού του είδους οι επιχειρήσεις, τα ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα και το σύντομο χρονικό διάστημα απόσβεσης (στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι μικρότερο των 24 μηνών). Ένα επιπλέον πλεονέκτημα του να ιδρύσει ένας πρώην τραπεζικός υπάλληλος το δικό του φροντιστήριο Πουκαμισάς είναι το ακαδημαϊκό υπόβαθρο και η διοικητική του εμπειρία που θα κάνουν τη μετάβαση από τον έναν επαγγελματικό κλάδο στον άλλον ακόμα πιο εύκολη.

Ο Λευτέρης Λιοδάκης ήδη συνιδιοκτήτης Φροντιστηρίου Πουκαμισά στον Χολαργό σημειώνει σχετικά με την απόφασή του: «Προέρχομαι από τον τραπεζικό τομέα στον οποίο για πολλά έτη είχα μια ικανοποιητική και ανερχόμενη πορεία. Καθώς οι συνθήκες και οι εξελίξεις στον κλάδο δεν ικανοποιούσαν τις προσδοκίες μου, πριν από τρία χρόνια, έλαβα την απόφαση να αποχωρήσω. Τότε, στην προσπάθειά εύρεσης εναλλακτικής λύσης, πραγματοποίησα έρευνα αγοράς σε διάφορα projects, καταστήματα εστίασης, τεχνολογίας και λιανικής. Όμως, ο χώρος των φροντιστηρίων, και ειδικότερα ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Πουκαμισάς, από την πρώτη επαφή με τα στελέχη του, με κέρδισε. Οι Έλληνες πιστεύουν στην αξία της μόρφωσης των παιδιών τους και «επενδύουν» σε αυτήν. Τα φροντιστήρια παρέχουν υπηρεσίες μάθησης, έχουν ικανοποιητικό ποσοστό κέρδους και σχεδόν μηδενική επισφάλεια ως επένδυση. Δεν έχουμε να ασχοληθούμε με εμπορεύματα, αλλά με εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, τις οποίες οι γονείς γνωρίζουν και επιζητούν για τα παιδιά τους. Ειλικρινά, μέχρι σήμερα, τα τρία αυτά χρόνια που συνεργάζομαι με τον Όμιλο, δεν έχω νιώσει ανασφάλεια για τη λειτουργία της επιχείρησής μου. Οι μαθητές, χρόνο με τον χρόνο, αυξάνονται, ως επιστέγασμα της πολύ καλής δουλειάς που πραγματοποιείται. Νιώθω δικαιωμένος για την επιλογή μου και συστήνω ανεπιφύλαχτα σε πρώην συναδέλφους μου να σκεφτούν μία τέτοια προοπτική».

Αυτή την περίοδο ο Όμιλος Πουκαμισάς εκπονεί το πλάνο ανάπτυξής του για τα φροντιστήρια που θα λειτουργήσουν τους πρώτους μήνες του 2020. Ήδη τα στελέχη του Τμήματος Ανάπτυξης του Ομίλου έχουν επισημάνει τις περιοχές και τα ακίνητα που θα στεγαστούν τα νέα φροντιστήρια, τόσο στην Αττική όσο και πανελλαδικά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Franchise του Εκπαιδευτικού Ομίλου Πουκαμισάς, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Ανάπτυξης του Ομίλου στο 210 4112507 ή με τον κο Περικλή Χατζημιχάλη, Διευθυντή Ανάπτυξης του Ομίλου, στο 6931 823 222 ή να στείλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση development@poukamisas.gr

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024