Εκπληρώνοντας την υπόσχεσή της για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, η Volvo ανακοίνωσε την πρεμιέρα της πρώτης αμιγώς ηλεκτροκίνητης πρότασής της η οποία θα πάρει την μορφή του XC40 και πρόκειται να συστηθεί στο κοινό στις 16 Οκτωβρίου.

Μέχρι τότε η σουηδική φίρμα, δίνει μια πρώτη γεύση από την εξελιγμένη αρχιτεκτονική όπου θα βασίζεται το νέο ηλεκτρικό XC40  για το οποίο υπόσχεται να αποτελέσει ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα παρά τις «προκλήσεις που δημιουργεί η απουσία κινητήρα εσωτερικής καύσης» όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Volvo.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, εκτός των δεδομένων τροποποιήσεων που προϋποθέτει η παρουσία ενός αμιγώς ηλεκτρικού συνόλου, η Volvo έχει ανασχεδιάσει και ενισχύσει το πλαίσιο στο μπροστινό τμήμα προκειμένου να αντισταθμίσει την απουσία ενός θερμικού κινητήρα. Παράλληλα έχει εξελίξει ένα κλωβό ασφαλείας από αλουμίνιο ο οποίος περιβάλλει τον θάλαμο επιβατών και δημιουργεί μια ζώνη παραμόρφωσης γύρω από τις μπαταρίες.

Ανασχεδιασμένο, για τις ανάγκες φιλοξενίας του ηλεκτρικού μοτέρ είναι και το πίσω μέρος της πλατφόρμας, ενώ όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Volvo η θέση των μπαταριών κάτω από το πάτωμα έχει επίσης μειώσει το κέντρο βάρους, στοιχείο το οποίο, σύμφωνα με την Volvo θα λειτουργεί περαιτέρω αποτρεπτικά για την περίπτωση ανατροπής.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το ηλεκτρικό  XC40 θα είναι το πρώτο μοντέλο των Σουηδών που θα αξιοποιήσει την εξελιγμένη σουίτα συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλειας της Volvo, Advanced Driver Assistance System η οποία και θα αυξήσει τον αριθμό ραντάρ, καμερών και αισθητήρων υπερήχων, προσφέροντας ακόμα περισσότερες δυνατότητες ημιαυτόνομης οδήγησης, εν είδει προοιμίου για το αυτόνομο μέλλον.

Επί του παρόντος δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τις προδιαγραφές του ηλεκτρικού μοτέρ που θα εφοδιάζει το ηλεκτρικό XC40, ωστόσο, κρίνοντας από τα σκίτσα τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα η σουηδική φίρμα, το σουηδικό SUV θα αξιοποιήσει ένα δίδυμο ηλεκτροκινητήρων, ένα για κάθε άξονα, όντας έτσι de facto τετρακίνητο. Μένει να διαπιστωθεί κατά πόσο θα υπάρξει και βασική δικίνητη έκδοση με ένα μοτέρ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο