Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν : Θα ελευθερώσουμε το βρετανικό δεξαμενόπλοιο Stena Impero

Ιράν : Θα ελευθερώσουμε το βρετανικό δεξαμενόπλοιο Stena Impero

Το βρετανικής σημαίας δεξαμενόπλοιο Stena Impero, που ακινητοποίησε η Τεχεράνη στις 19 Ιουλίου, θα απελευθερωθεί σύντομα, σύμφωνα με τις ιρανικές αρχές.

Το βρετανικής σημαίας δεξαμενόπλοιο Stena Impero, που ακινητοποίησε η Τεχεράνη στις 19 Ιουλίου, θα ελευθερωθεί σύντομα, δήλωσε ο Αλλαχμοράντ Αφιφιπούρ, γενικός διευθυντής του Λιμενικού και Ναυτιλιακού Οργανισμού της επαρχίας Χορμοζγκάν, σύμφωνα με το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Στα Στενά του Ορμούζ

Το Stena Impero ακινητοποιήθηκε από τους Φρουρούς της Επανάστασης στον θαλάσσιο δίαυλο των Στενών του Ορμούζ για φερόμενες παραβιάσεις των κανόνων ναυσιπλοΐας, δύο εβδομάδες αφότου η Βρετανία ακινητοποίησε ιρανικό δεξαμενόπλοιο στα ανοικτά του Γιβραλτάρ, το οποίο απελευθερώθηκε τον Αύγουστο.

«Μετά την έκδοση της απόφασης για τερματισμό, μετά από 65 ημέρες, κράτησης του βρετανικού δεξαμενοπλοίου Stena Impero, αυτό σύντομα θα αποπλεύσει από το λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς και θα κινηθεί προς τα διεθνή ύδατα», δήλωσε ο Αφιφιπούρ.

Η διαδικασία αναχώρησης του τάνκερ από τα ιρανικά χωρικά ύδατα έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά η δικαστική υπόθεση ενάντια στο πλοίο εξακολουθεί να είναι ανοιχτή και η απόφαση θα ανακοινωθεί, πρόσθεσε ο ιρανός αξιωματούχος. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πότε θα αφεθεί ελεύθερο το Stena Impero.

«Εντός ωρών»

Νωρίτερα χθες, ο διευθύνων σύμβουλος της σουηδικής εταιρείας Stena Bulk, στην οποία ανήκει το πλοίο, ο Ερικ Χάνελ, γνωστοποίησε ότι το δεξαμενόπλοιο ενδέχεται να ελευθερωθεί εντός ωρών.

«Λάβαμε πληροφορίες το πρωί ότι φαίνεται πως θα ελευθερώσουν το πλοίο Stena Impero εντός των επόμενων ωρών. Επομένως, καταλαβαίνουμε πως η πολιτική απόφαση για την ελευθέρωση του πλοίου ελήφθη», είπε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Σουηδίας SVT.

Ο Χάνελ, αργά χθες, δήλωσε στο Reuters ότι έφτασε στο Ιράν, αναφέροντας πως «δυστυχώς δεν έχουν υπάρξει περαιτέρω εξελίξεις, αλλά επιμένουμε και ελπίζουμε να βρεθεί λύση στο εγγύς μέλλον».

Η εκπρόσωπος της Stena Bulk, νωρίτερα χθες, είπε ότι το πλοίο εξακολουθεί να κρατείται και πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 4-3 παρ. (2-2 κ.δ.): Επική πρόκριση με buzzer beater του Ντιαλό στο 120+1′!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκλεισε την Λίβερπουλ στην παράταση με γκολ του Ντιαλό στο 120+1' και πέρασε στα ημιτελικά του FA Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024