Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μπράουν Ιντέγε σκόραρε στην Τούμπα και τη «σημάδεψε» (vids)

Ο Μπράουν Ιντέγε σκόραρε στην Τούμπα και τη «σημάδεψε» (vids)

Ο Μπράουν Ιντέγε το έκανε ξανά. Σκόραρε στην Τούμπα και τη «σημάδεψε». Ένας πανηγυρισμός βγαλμένος από το μακρινό 1994 και το Μουντιάλ της Αμερικής. Τότε που πρώτος το είχε κάνει ο Τζορτζ Φίνιντι κόντρα στην Ελλάδα. Ακολούθησαν κι άλλοι πριν τον Ιντέγε. To10.gr τους παρουσιάζει.

Καλοκαίρι του 1994, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ετοιμάζεται να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Το Μουντιάλ των ΗΠΑ θα καθήλωνε όλους τους Έλληνες στους δέκτες τους και ας γνωρίζαμε εκ των προτέρων πως θα ήταν δύσκολο ακόμα και να πάρουμε έστω έναν βαθμό.

Η Εθνική γνώρισε τρεις ήττες από Αργεντινή, Βουλγαρία και Νιγηρία, επέστρεψε στην Ελλάδα έχοντας δεχτεί συνολικά δέκα τέρματα και δίχως να σκοράρει. Οι περισσότεροι θυμούνται έντονα το ματς με την Αργεντινή, ελέω Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο κορυφαίος όλων είχε σκοράρει απέναντι στην Εθνική μας, πανηγυρίζοντας έντονα όπως έκανε πάντα. Έτρεξε μπροστά στις κάμερες και ούρλιαζε. Όμως δεν ήταν αυτός ο πανηγυρισμός που έμεινε στο μυαλό όλων.

Στο τελευταίο ματς απέναντι στη Νιγηρία, ο Τζορτζ Φίνιντι ανοίγει το σκορ στο 47’ του αγώνα με σκαφτό σουτ και τρέχει προς το σημαιάκι του κόρνερ. Γονατίζει, περπατάει λίγο με τα γόνατα και σηκώνει το δεξί του πόδι. Κάνει έναν σκύλο που κατουράει.

Ο πανηγυρισμός του Φίνιντι:

Ο Μπράουν Ιντέγε ήταν μόλις έξι ετών εκείνο το καλοκαίρι. Ένα παιδί που έκανε όνειρα να παίξει ποδόσφαιρο όταν θα μεγαλώσει. Να μοιάσει στον Φίνιντι, στον Γεκινή, στον Αμουνίκε, στον Αμοκάτσι, στον Τζέι Τζέι Οκότσα. Μεγάλα αστέρια της εποχής.

Ο πανηγυρισμός του Τζορτζ Φίνιντι του έμεινε στο μυαλό. Εμπνευσμένος από εκεί, 21 χρόνια αργότερα, τον έκανε για πρώτη φορά. Τον Οκτώβριο του 2015, φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού, σκοράρει κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, έπειτα από ασίστ του Φορτούνη. Γονατίζει, περπατάει και σηκώνει το δεξί του πόδι, μιμούμενος έναν σκύλο που κατουράει.

Το απόγευμα της Κυριακής, στο ίδιο γήπεδο, αλλά με άλλη φανέλα το κάνει ξανά. Τούτη τη φορά ανοίγει το σκορ για τον Άρη και πηγαίνει στο σημαιάκι του κόρνερ για να το «σημαδέψει», όπως ακριβώς κάνουν οι σκύλοι.

Πριν απ’ τον Ιντέγε

Δεν ήταν η πρώτη φορά που είδαμε ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα να προσποιείται έναν σκύλο που… κατουράει, έπειτα από γκολ που σημείωσε. Το 2013 ο Σενεγαλέζος Πάπε Σο αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό. Σε ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο σημειώνει το 2-0 για τους «πράσινους» (είχε προηγηθεί το γκολ του Βιτόλο) και πανηγυρίζει με τον ίδιο τρόπο. Γονατίζοντας και σηκώνοντας το πόδι του.

Δείτε το στο 1’15΄΄:

Ο πανηγυρισμός του Ντάνι και το κουτάβι των παιδιών του

Το 2012 σε ένα ματς της Ζενίτ με την Πόρτο στη Ρωσία, ο Πορτογάλος Ντάνι σκοράρει στο 72′ το 3-1 για τη ρώσικη ομάδα και πανηγυρίζει με αυτό τον τρόπο, προκαλώντας αντιδράσεις. Ήταν η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συνέβη σε αγώνα του Champions League. Προπονητής της Πόρτο ήταν ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα, ο οποίος θα δηλώσει φανερά ενοχλημένος: «Δεν μου φάνηκε καθόλου αυθόρμητο, αλλά κάτι προμελετημένο. Αν ήταν έλλειψη σεβασμού ή όχι, θα πρέπει να το εξηγήσει ο Ντάνι».

Τι δήλωσε ο πρωταγωνιστής του… σκυλίσιου πανηγυρισμού; «Ήταν ένα αστείο που απευθύνονταν στα παιδιά μου, στα οποία πρόσφατα είχα χαρίσει ένα κουταβάκι. Ειλικρινά, αν εκείνα μου ζητούσαν να το ξανακάνω, θα το έκανα, αφού δεν υπήρχε τίποτα κακό σε αυτό» εξήγησε ο Ντάνι».

Δείτε τον πανηγυρισμό του Ντάνι στο 2’01΄΄:

https://www.youtube.com/watch?v=RQFG4AMWrrw&feature=youtu.be

O Μέρτενς «σημάδεψε» τη Ρώμη

Με τον ίδιο τρόπο είχε πανηγυρίσει πριν από δύο χρόνια και ο Βέλγος άσος της Νάπολι, Μέρτενς. Ο Βέλγος επιθετικός βρίσκει δίχτυα κόντρα στη Ρόμα και στους πανηγυρισμούς του μιμείται έναν σκύλο που… μαρκάρει την περιοχή του. Παρά το γεγονός πως οι οπαδοί των «τζιαλορόσι» το πήραν ως ξεκάθαρη προσβολή, ο ίδιος υποστήριξε πως ήταν μια κίνηση αφιερωμένη στον σκύλο του, Τζουλιέτ.

https://www.youtube.com/watch?v=6ZJMaKcaO2o&feature=youtu.be

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024