Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Brexit: Κύκλος επαφών του Μπόρις Τζονσον στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Brexit: Κύκλος επαφών του Μπόρις Τζονσον στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποφυγής ενός άτακτου Brexit στα τέλη Οκτωβρίου. Ο Μπόρις Τζόνσον θα συνομιλήσει με Ευρωπαίους ηγέτες την επόμενη εβδομάδα, στη Νέα Υόρκη 

Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποφυγής ενός άτακτου Brexit στα τέλη Οκτωβρίου. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα έχει συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα με Ευρωπαίους ηγέτες, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο Τζόνσον θα συναντηθεί με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ τη Δευτέρα και την Τρίτη, δήλωσε ανώτερος Βρετανός αξιωματούχος.

«ΗΠΑ: Δεν έχουμε αυταπάτες»

«Αυτό που δίνεται στον πρωθυπουργό είναι μια ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους σε επίπεδο ηγετών σχετικά με κάποιες από τις προτάσεις μας», πρόσθεσε.

«Δεν έχουμε αυταπάτες, μένει ακόμη πάρα πολλή δουλειά να γίνει και θα πρέπει να θεωρήσετε τις συνομιλίες στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ μέρος μιας διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη», τόνισε ο αξιωματούχος.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί ότι η χώρα του θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία, και επιθυμεί να γίνουν αλλαγές στη συμφωνία στην οποία κατέληξε με τις Βρυξέλλες η προκάτοχός του Τερέζα Μέι.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το Λονδίνο έστειλε τεχνικά έγγραφα στις Βρυξέλλες στα οποία παρουσιάζει τις προτάσεις του για το αμφιλεγόμενο ζήτημα των συνόρων μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Ιρλανδίας. Ωστόσο δεν ήταν επίσημα διατυπωμένες νομικές προτάσεις όπως είχαν ζητήσει οι Βρυξέλλες.

Ο Βρετανός αξιωματούχος επεσήμανε ότι οι συναντήσεις στη Νέα Υόρκη θα αποτελέσουν ευκαιρία να συζητηθούν οι προτάσεις που παρουσιάστηκαν στα έγγραφα.

«Προσφέρουν σημαντικό ποσοστό λεπτομερειών για τις προτάσεις μας προκειμένου να προχωρήσουμε», εξήγησε.

«Αυτό που είναι προφανώς ενθαρρυντικό είναι πως είναι ξεκάθαρο ότι όλες οι πλευρές επιθυμούν να προσπαθήσουν και να καταλήξουν σε συμφωνία, οπότε τώρα το βάρος είναι σε όλους να εργαστούν σκληρά και να προσπαθήσουν να βρουν λύση».

Στη Νέα Υόρκη ο Τζόνσον θα μιλήσει την Τρίτη σε πρόγευμα με Βρετανούς και Αμερικανούς επιχειρηματίες, στη διάρκεια του οποίου θα εξηγήσει για ποιο λόγο αξίζει να επενδύσουν στη μετά Brexit Βρετανία.

Επίσης θα έχει διμερείς συναντήσεις με διάφορους ηγέτες, ανάμεσά τους ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024