Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σινεμά στα γρήγορα

Σινεμά στα γρήγορα

Τι να προσέξετε και τι όχι στους κινηματογράφους το Σαββατοκύριακο

Τι να προσέξετε και τι όχι στους κινηματογράφους το Σαββατοκύριακο

«Ad astra» (ΗΠΑ, 2019). Ψυχολογικό δράμα του Τζέιμς Γκρέι

Eνταγμένη στο «καλούπι» του κινηματογραφικού είδους που λέγεται επιστημονική φαντασία, αυτή η ταινία επιδιώκει να γίνει κάτι παραπάνω. Αλλωστε, από ένα σημείο και μετά ο επιστημονικός λόγος για τον οποίο ο αστροναύτης Ρόι Μακ Μπράιντ (Μπραντ Πιτ) διασχίζει τους γαλαξίες προκειμένου να ανακαλύψει τον χαμένο πατέρα του, επίσης αστροναύτη (Τόμι Λι Τζόουνς), παύει να έχει πρωτεύουσα σημασία. Οπως και στην «Αποκάλυψη τώρα!» του Φράνσις Φορντ Κόπολα, το ίδιο το ταξίδι έχει σημασία, καθώς επίσης οι ψυχικές διακυμάνσεις του κεντρικού ήρωα, ο οποίος μάχεται με όλους – κυρίως με τον εαυτό του – προκειμένου να καταλάβει ποιος είναι και ποια η θέση του σε αυτόν τον κόσμο.

ΑΘΗΝΑ: ΘΗΣΕΙΟ – ΕΛΛΗΝΙΣ – ΝΙΡΒΑΝΑ – ΑΡΚΑΔΙΑ – ΝΙΡΒΑΝΑ – ΑΕΛΛΩ – ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΑ – NOVACINEMA ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ – ΟΛΑ ΤΑ VILLAGE – ΣΙΝΕ ΨΥΧΙΚΟ – ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ – ΑΡΤΕΜΙΣ – TPIA ΑΣΤΕΡΙΑ – ΑΤΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ – ΑΛΣΟΣ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ – ODEON IΛION – ΠΕΡΑΝ – WEST CITY – ΝΑΝΑ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – TOWN CINEMAS – ΦΛΟΙΣΒΟΣ – ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ – ΣΙΝΕΑΚ κ.α. ΘΕΣ/ΝΙΚΗ: ΝΑΤΑΛΙ – ΒΑΚΟΥΡΑ – ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ – ODEON ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – CINEMA ONE κ.α.

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ

«Οι δεσποινίδες του Ροσφόρ» («Les demoiselles de Rochefort», Γαλλία, 1967) .

Μουσικοχορευτική αισθηματική του Ζακ Ντεμί. Η ερωτική επιστολή του Ζακ Ντεμί προς το κλασικό αμερικανικό μιούζικαλ, με τις αδελφές Κατρίν Ντενέβ και Φρανσουάζ Ντορελάκ σε μεγάλα κέφια (παίζουν άλλωστε τις αδελφές στην ταινία). Με φόντο το φανταστικό λιμάνι του Ροσφόρ, οι «Δεσποινίδες» συνδυάζουν ρεαλισμό, παραμύθι και μπόλικο τραγούδι παραμένοντας ένα από τα πιο δροσερά και ευχάριστα φιλμ της γαλλικής κινηματογραφίας σε εκείνη την απίστευτα ποιοτική δεκαετία του 1960.

ΑΘΗΝΑ: ΕΚΡΑΝ – ΑΝΟΙΞΙΣ

ΟΥΤΕ ΚΡΥΟ ΟΥΤΕ ΖΕΣΤΗ

«Ο φιλοξενούμενος («L’ ospite», Ιταλία, 2018). Αισθηματική κομεντί του Ντούτσιο Κιαρίνι

Καλούτσικος συνδυασμός έρωτα – λογοτεχνίας – ποίησης μέσα από μια ιστορία ερωτικού μπάχαλου που αρχίζει όταν μια γυναίκα (Σίλβια Ντ’ Αμίκο) αρχίζει ν’ αμφιβάλλει για την πορεία της σχέσης της με τον σύντροφό της (Ντανιέλε Παρίζι). Εν τέλει, ο άνδρας – διανοούμενος και λάτρης της λογοτεχνίας θα βρεθεί στους… πέντε δρόμους  αναζητώντας καταφύγιο σε σπίτια γνωστών σε μια ταινία που δεν θα χάσεις κάτι αν δεν δείς αλλά και δεν θα κερδίσεις αν δεις.

ΑΘΗΝΑ: ΑΘΗΝΑΙΑ – ΔΙΑΝΑ – ΣΠΟΡΤΙΓΚ – ΛΑΟΥΡΑ – ΝΑΝΑ – ΑΛΟΜΑ

«Τελευταίο μάθημα» («L’ heure de la sortie», Γαλλία, 2018). Θρίλερ του Σεμπαστιάν Μαρνιέ

Ενδεχομένως οι φίλοι του ψυχολογικού θρίλερ και του υπόγειου μυστηρίου να μείνουν ικανοποιημένοι από αυτήν την ταινία που μας οδηγεί σε ένα σχολείο όπου συμβαίνουν σημεία και τέρατα. Ολα ξεκινούν από την αυτοκτονία ενός δασκάλου και όλα δείχνουν ότι κάποια σχέση με την τραγωδία έχει μια συγκεκριμένη παρέα παιδιών. Εκεί τουλάχιστον εστιάζει ο αντικαταστάτης του νεκρού (Λοράν Λαφίτ) που αρχίζει να υποψιάζεται και να παρακολουθεί την παρέα, η οποία ζει κυριολεκτικά στον κόσμο της και φέρεται αλαζονικά και σκληρά στους γύρω της.

AΘHNA: ΚΑΡΜΕΝ – ΣΤΕΛΛΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ – ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

«Η καρδερίνα» («The goldfish», ΗΠΑ, 2019). Δραματική του Τζον Κρόλεϊ

Κατά πάσα πιθανότητα το μυθιστόρημα της Ντόνα Καρτ στο οποίο είναι βασισμένο το σενάριο αυτής της ταινίας (και δεν έχω διαβάσει), θα λειτουργεί πολύ καλύτερα απ’ ό,τι η ταινία. Γιατί τα χίλια μύρια βάσανα που περνά ο κεντρικός ήρωας της ταινίας (παιδί ο Οουκς Φέγκλεϊ, μεγάλος ο Ανσελ Ελγκορτ) είναι τα κομμάτια ενός παζλ που ολοκληρώνεται ατσούμπαλαι: εγκατάλειψη παιδιού από πατέρα με χρέη, τρομοκρατική επίθεση σε μουσείο, θάνατο μητέρας, κλοπή πίνακα, υιοθεσία, συναλλαγές με απατεώνες του εμπορίου τέχνης, ανεκπλήρωτο έρωτα, έναν γάμο που ακυρώνεται, έναν ουκρανό φίλο, ναρκωτικά, ρωσική μαφία, πιστολίδι στο Αμστερνταμ. Το φιλμ διαρκεί δυόμισι ώρες αλλά έχω την αίσθηση ότι δεν έχει τελειώσει ακόμα.

ΑΘΗΝΑ: ΟΛΑ ΤΑ VILLAGE – ODEON ΙΛΙΟΝ  – ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ – ODEON EMBASSY – TOWN CINEMAS – ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ – ΑΘΗΝΑΙΟΝ – ΑΕΛΛΩ – ΝΑΝΑ – ΚΗΦΙΣΙΑ – ΑΙΓΛΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ – WEST CITY – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΑΝΟΙΞΗ – ΣΙΝΕΡΑΜΑ – ΖΕΑ – ΣΠΟΡΤΙΓΚ – ΑΡΙΑΝ – ΜΑΡΙΛΕΝΑ – ΒΑΡΚΙΖΑ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ :VILLAGE COSMOS – ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ – ODEON ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – CINEMA ONE – ΟΛΥΜΠΙΟΝ κ.α.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024