Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το μικρό (στο μάτι) ποδήλατο

Το μικρό (στο μάτι) ποδήλατο

Είναι πλέον αυτονόητο ότι ο Βαλμπουενά δεν ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει τουρισμό ή για ένα καλό εφάπαξ

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1971 γεννήθηκε στο Πλάνο του Τέξας ο Λανς Αρμστρονγκ και ο Ολυμπιακός φρόντισε να τιμήσει δεόντως τα 48α γενέθλιά του…

Φόρεσε κι ελόγου του το βραχιολάκι με το σύνθημα «LiveStrong», απλώς σε αντίθεση με τον αμαρτωλό (ελέω ντόπινγκ) αμερικανό ποδηλάτη από τον οποίο αφαιρέθηκαν οι επτά τίτλοι στον Γύρο της Γαλλίας, οι Πειραιώτες κρατούν σφιχτά στην αγκαλιά τους τον έναν βαθμό που αποκόμισαν με μια επική ανατροπή και επιφυλάσσονται δια τα περαιτέρω…

Το να γυρίσει μια ομάδα από το 0-2 και μάλιστα κόντρα σε τέτοιο αντίπαλο ξεπερνάει το «LiveStrong», χώρια που του έμεινε κιόλας το παράπονο ότι δεν νίκησε!

Τώρα που το σκέπτομαι καλύτερα, συμπεραίνω ότι εκτός των γενεθλίων του, ο Αρμστρονγκ δένει με το προχθεσινό σκηνικό για άλλον έναν λόγο: στο γήπεδο υπήρχε ένας παίκτης που έκανε τον Γύρο της Γαλλίας να φαίνεται παιχνιδάκι!

Τον Ματιέ Βαλμπουενά εννοώ, που – ιδού η τρίτη γέφυρα με τον… ακατονόμαστο – κουβαλάει κιόλας ένα παρεμφερές παρατσούκλι: από τότε που ο κοντοπίθαρος Γάλλος όργωνε κάθε σπιθαμή στο Stade Vélodrome της Μασσαλίας αποκαλούνταν «Le Petit Vélo», ο μεθερμηνευόμενον «μικρό ποδήλατο».

Ε, λοιπόν, αυτό το μικρό ποδήλατο αν και σε λίγες μέρες κλείνει μια τριακονταπενταετία, έχει καλοφουσκωμένες ρόδες, γρασαρισμένη αλυσίδα και χαϊδεύει το πεντάλ με τέτοια ακρίβεια, που προχθές ο μπαγάσας, εκτός από την ασίστ, το κερδισμένο πέναλτι και το επιγενόμενο γκολ, μόστραρε στη συναρπαστική ποδηλατική κούρσα του, 17 εύστοχες πάσες.

Δεκαεπτά στις 18, όχι παίζουμε!

Του ταιριάζει βεβαίως αυτή η πίστα, διότι, ως γνωστόν, προτού γίνει Στάδιο, το Γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ήταν ποδηλατοδρόμιο!

Είναι πλέον αυτονόητο ότι ο Βαλμπουενά δεν ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει τουρισμό ή για ένα καλό εφάπαξ: ήρθε για να παίξει ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, να σταθεί αντάξιος του βιογραφικού και της φήμης του και να γίνει (τι να γίνει, που ήδη έγινε) ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης και η απόλυτη ντίβα του Ολυμπιακού.

Είσαι ο… επτά ασίστ και λέγεσαι… τέσσερα γκολ σε δέκα αγώνες!

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024