Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ για Ιράν: Έχουμε έτοιμα πυρηνικά - Μακάρι να μην τα χρησιμοποιήσουμε

Τραμπ για Ιράν: Έχουμε έτοιμα πυρηνικά – Μακάρι να μην τα χρησιμοποιήσουμε

Ανακοινώνοντας τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, ο Ντόναλντ Τραμπ επεσήμανε ότι η αυτοσυγκράτηση είναι "καλό πράγμα" και ότι δείχνει "δύναμη" και όχι αδυναμία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε αισιόδοξος σήμερα ότι οι κυρώσεις σε βάρος του Ιράν θα φέρουν αποτέλεσμα, επαναλαμβάνοντας ότι προτιμά αυτή τη στρατηγική παρά την ανάληψη στρατιωτικής δράσης.

«Νομίζω ότι οι κυρώσεις δουλεύουν. Η στρατιωτική (επιλογή) θα δούλευε επίσης. Αυτό είναι ένα πολύ σκληρό είδος νίκης», είπε, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον.

Και στη συνέχεια, ο Τραμπ πέταξε τη… βόμβα: «Προσευχόμαστε στον Θεό οι ΗΠΑ να μην χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα, όμως το οπλοστάσιο έχει αναβαθμιστεί και είναι έτοιμο».

«Δεν υπήρξε ποτέ άλλη χώρα πιο προετοιμασμένη» από τις ΗΠΑ για να εξαπολύσει στρατιωτικά πλήγματα», συνέχισε. «Αυτή θα ήταν η εύκολη λύση για μένα (…) να πλήξω 15 σημαντικούς στόχους στο Ιράν (…) θα έπαιρνε μόλις ένα λεπτό» και «θα ήταν μια πολύ κακή ημέρα για το Ιράν», εξήγησε. «Αλλά δεν είναι αυτό που προτιμώ, αν είναι εφικτό», πρόσθεσε.

Λίγο νωρίτερα, ανακοινώνοντας τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος επανέλαβε ότι η αυτοσυγκράτηση είναι «καλό πράγμα» και ότι δείχνει «δύναμη» και όχι αδυναμία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024