Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν:  Είμαστε τόσο ισχυροί που μας κατηγορούν άδικα

Ιράν: Είμαστε τόσο ισχυροί που μας κατηγορούν άδικα

Το Ιράν είναι τόσο ισχυρό που αναγκάζονται να το κατηγορούν άδικα ότι βρίσκεται πίσω από κάθε ατυχές συμβάν, δήλωσε ο αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars

Το Ιράν είναι τόσο ισχυρό που αναγκάζονται να το κατηγορούν άδικα ότι βρίσκεται πίσω από κάθε ατυχές συμβάν, δήλωσε ο αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Από την Κυριακή, το Ιράν απορρίπτει κατηγορηματικά τις αμερικανικές και σαουδαραβικές κατηγορίες εναντίον του ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις που έγιναν το Σάββατο σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβαν οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης.

«Δεν ανησυχούμε»

«Από την στιγμή που έχουμε εμπιστοσύνη ότι οι στρατιώτες μας (…) περιμένουν τον εχθρό επαγρυπνώντας στα σύνορα, δεν έχουμε καμία ανησυχία όσον αφορά τους εχθρούς, μεγάλους ή μικρούς», δήλωσε ο Σαλαμί, όπως μεταδίδει το Fars, στη διάρκεια επίσκεψής του στο Μποζνούρ, στο βορειοανατολικό Ιράν.

«Εμείς δεν έχουμε τέτοιου είδους ανησυχίες και ο εχθρός το ξέρει αυτό και σήμερα είμαστε τόσο ισχυροί που αναγκάζονται να μας κατηγορούν άδικα ότι βρισκόμαστε πίσω από κάθε ατυχές συμβάν», πρόσθεσε ο Σαλαμί, τις δηλώσεις του οποίου επικαλέστηκε το Fars κατά το κλείσιμο αφιερώματός του στις προσπάθειες των Φρουρών της Επανάστασης για την τοπική ανάπτυξη.

Οι επίμαχες δηλώσεις μεταδόθηκαν και από την ιρανική δημόσια τηλεόραση.

Στο Άμπου Ντάμπι ο Πομπέο

Οι δημοσιοποίηση των δηλώσεων αυτών που αποδίδονται στον στρατηγό Χοσεΐν Σαλαμί, ακολούθησε των τοποθετήσεων του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο από τη Σαουδική Αραβία. Ο Πομπέο επέρριψε για άλλη μια φορά στο Ιράν την ευθύνη για τις επιθέσεις του Σαββάτου σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Στο μεταξύ ο Πομπέο, ο οποίος επισκέπτεται την περιοχή μετά την επίθεση αυτή, αναχώρησε σήμερα από την Σαουδική Αραβία για το Αμπού Ντάμπι, σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης.

Εμπειρογνώμονες στέλνει η Γαλλία

Από τη πλευρά της η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα ότι απέστειλε 7 ειδικούς για να μετάσχουν στην έρευνα για τις επιθέσεις.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται ειδικοί στα εκρηκτικά, στους πυραύλους και στα αμυντικά συστήματα εδάφους-αέρος, σύμφωνα με εκπρόσωπο του γαλλικού υπουργείου Άμυνας.

Νωρίτερα σήμερα, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν αναφέρθηκε στην αποστολή των ειδικών, ενώ σχολίασε ότι η ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση αυτή από τους Χούτι της Υεμένης «δεν είναι πολύ αξιόπιστη».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024